Στην Αθήνα ο Μόντι – Θερμή υποδοχή από τους συμπατριώτες του

25.08.2023 / 9:34
monti_athina_xr

Στην Αθήνα «προσγειώθηκε» ο Ινδός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι ο οποίος έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από μέλη της ινδικής κοινότητας.

Τον Ινδό πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γερπαετρίτης, ενώ ο ίδιος ο Μόντι έγραψε στο Twitter: «Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα».

Προσγειώθηκα στη Αθήνα. Προσβλέπω σε μία παραγωγική επίσκεψη στην Ελλάδα με στόχο την εκβάθυνση της φιλίας μεταξύ Ινδίας – Ελλάδας. Θα έχω συνομιλίες με τον @PrimeministerGR Kyriakos Mitsotakis και θα έρθω σε επαφή με την Ινδική κοινότητα.

Παράλληλα, ο Ινδός πρωθυπουργός ευχαρίστησε την ινδική κοινότητα για το θερμό καλωσόρισμα, αναφέροντας: «Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα».

Ανάμεσα στα ιστορικά τοπία της Ελλάδας, η ζεστασιά και η φιλοξενία της ινδικής κοινότητας λάμπει έντονα. Τους ευχαριστώ από καρδιάς για το θερμό καλωσόρισμα. pic.twitter.com/3srypm4ff9

Στις 11 η συνάντηση με Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υποδεχθεί την Παρασκευή στις 11:00 στο Μέγαρο Μαξίμου τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Οι δύο ηγέτες θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών και, στη συνέχεια, δηλώσεις στον Τύπο.

Νωρίτερα, στις 10:20 θα γίνει δεκτός από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ θα ακολουθήσει τελετή παρασημοφόρησής του.
Στις 13:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραθέσει γεύμα εργασίας στον Ινδό πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή Ελλήνων και Ινδών επιχειρηματιών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα