Στην Ανατολική Μεσόγειο με το αεροπλανοφόρο «Charles-de-Gaulle» η Γαλλία

12.01.2021 / 23:03
Ôï ãáëëéêü áåñïðëáíïöüñï « Charles-De-Gaulle » åðéóêÝðôåôáé ôçí ÅëëÜäá ,áãêõñïâüëçóå ÷èåò óôïí êüëðï ôïõ ÖáëÞñïõ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ ÁÑ×ÅÉÏÕ' ÃÁËËÉÊÇ ÐÑÅÓÂÅÉÁ

Στην επιβεβαίωση της είδησης ότι το επιβλητικό αεροπλανοφόρο «Charles-de-Gaulle» θα αναπτυχθεί στην Ανατολική Μεσόγειο κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021 προχώρησε σήμερα το υπουργείο Ενόπλων Δυνάμεων της Γαλλίας. Επίσης, το ίδιο διάστημα θα κάνει την εμφάνισή του και στον Ινδικό Ωκεανό, στο πλαίσιο της αποστολής Chammal στο Ιράκ και τη Συρία.

Η υπουργός Φλοράνς Παρλί, μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας του κοινοβουλίου, είπε ότι η επόμενη αποστολή του αεροπλανοφόρου θα αφορά την ενίσχυση των γαλλικών δυνάμεων που μάχονται το Ισλαμικό Κράτος. «Αυτή η δέσμευσή μας καταδεικνύει τη βούλησή μας να αγωνιστούμε (…) εναντίον της τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Αυτή θα είναι η πρώτη αποστολή του «Charles-de-Gaulle» μετά από εκείνη που έγινε στις αρχές του 2020, όταν σχεδόν τα δύο τρίτα του πληρώματος ασθένησαν από την Covid-19.

Η υπουργός υπενθύμισε ότι στην περιοχή της Συρίας και του Ιράκ περίπου 900 Γάλλοι στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, στο πλαίσιο του διεθνούς συνασπισμού.

«Η Γαλλία θεωρεί ότι το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) είναι πάντα παρόν. Μπορούμε μάλιστα να μιλήσουμε για ένα είδος επανεμφάνισής του στη Συρία και το Ιράκ», είχε δηλώσει η Παρλί σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Questions Politiques» των France Inter και FranceInfoTV, την περασμένη Κυριακή.

Η απερχόμενη αμερικανική κυβέρνηση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου σκοπεύει να αποσύρει 500 στρατιώτες από το Ιράκ, οπότε η αμερικανική δύναμη στη χώρα αυτή θα μειωθεί στους 2.500 άνδρες. Σχεδόν όλοι οι στρατιώτες των άλλων χωρών που συμμετέχουν στον συνασπισμό κατά του ΙΚ έφυγαν από το Ιράκ όταν ξέσπασε η πανδημία.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα