Στην Αιτωλοακαρνανία ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης – Με ποιους συναντήθηκε

06.07.2022 / 10:23
konstantaras

Στην Αιτωλοακαρνανία βρέθηκε την Τρίτη 5 Ιουλίου ο Βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία και υφυπουργός Δικαιοσύνης Γεώργιος Κώτσηρας που επισκέφτηκε το Θέρμο, τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο.

Στο Θέρμο ενημερώθηκε από τις τοπικές αρχές διεξοδικά για τους οδικούς άξονες ,τα προβλήματα των αγροτών και κτηνοτρόφων , τις υποδομές που απαιτούνται στα ορεινά , την πολιτιστική προβολή , την τουριστική ανάπτυξη.

Ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας εξέφρασε το αίτημα για την άμεση εκμίσθωση στο δήμο Θέρμου- με χαμηλό μίσθωμα- του κτιρίου του Ειρηνοδικείου Θέρμου από την ΕΤΑΔ. Ο υφυπουργός διαβεβαίωσε για την ανάδειξη των θέσεων μας στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση .

Στη Ναύπακτο τον υφυπουργό υποδέχτηκε στο δημαρχείο ο δήμαρχος Βασίλης Γκίζας. Στη σύσκεψη  συζητήθηκαν μία σειρά από ζητήματα που απασχολούν την περιοχή με ιδιαίτερη έμφαση σε ζητήματα του δικού του χαρτοφυλακίου όπως είναι το στεγαστικό του Ειρηνοδικείου και οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από τις εργασίες αποκατάστασης

Ο κ. Κώτσηρας εξάλλου είχε συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΔΗΜ.ΤΟ Ναυπακτίας της ΝΔ με τους οποίους συζήτησε  τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και οργανωτικά ζητήματα.

Στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ο υφυπουργός είδε από κοντά την εξέλιξη ανακατασκευής του κτιρίου και είχε συνεργασία με δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους .

«Το Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου έχει ενισχυθεί τα τελευταία χρόνια από το Υπουργείο με ένα ποσό άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ προκειμένου να υπάρξουν οι απαραίτητες εργασίες επισκευής και συντήρησης», σημείωσε στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Κώτσηρας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το κυβερνητικό κλιμάκιο της ΝΔ.

«Είχαμε την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθούμε όσο περισσότερα μέρη της Αιτωλοακαρνανίας και να αφουγκραστούμε τα προβλήματα και να αναδείξουμε το έργο το οποίο έχει συντελεστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Η χώρα διήλθε από κρίσεις με εξωγενή χαρακτηριστικά τις οποίες καταφέραμε, με την προσωπική σφραγίδα του πρωθυπουργού, να διαχειριστούμε με μία επάρκεια η οποία ανέδειξε μία σοβαρότητα, μία οργάνωση και μπόρεσε η κοινωνία να σταθεί όρθια. Αυτό κάνουμε και σήμερα», ανέφερε ο Υφυπουργός Δικαιοσύνης.

«Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ το δήμο Ναυπακτίας και τον δήμο Θέρμου και να συζητήσουμε για τα έργα που είναι σε εξέλιξη. Θεωρώ ότι έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια ώστε οι δήμοι να στηριχθούν με τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία προκειμένου να βελτιώσουν βασικές υποδομές. Υπάρχουν ζητήματα σε εκκρεμότητα για αυτό είμαστε εδώ», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα