Στην 87η ΔΕΘ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας -Της προσέφερε ανθοδέσμη ο Βούλγαρος ομόλογός της

12.09.2023 / 7:58
sakellaropoulou_0.jpg

Επίσκεψη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε λίγο μετά τις έξι το απόγευμα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η κυρία Σακελλαροπούλου κατά την επίσκεψη της στη ΔΕΘ συναντήθηκε στο περίπτερο της Βουλγαρίας με το Βούλγαρο ομόλογό της, Rumen Radev, και περιηγήθηκαν μαζί στους χώρους των εκθετών της φετινής τιμώμενης χώρας στην 87η ΔΕΘ.

Η κ. Σακελλαροπούλου και ο κ. Radev ενημερώθηκαν από εκθέτες για επιτεύγματα και δυνατότητες διαφόρων εφαρμογών και υπηρεσιών της γειτονικής χώρας, όπως για το πρώτο παγκοσμίως drone cargo, τα καινοτόμα συστήματα και τις εφαρμογές εταιρειών πληροφορικής και τεχνολογίας κ.α.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συνοδευόμενη από τον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Ευστάθιο Κωνσταντινίδη και τον πρόεδρο της ΔΕΘ Αναστάσιο Τζήκα, ξεκίνησε την επίσκεψή της από το περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας και ενημερώθηκε από στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για τα σύγχρονα οπλικά συστήματα των τριών όπλων, τις δυνατότητές τους κα την εκπαίδευση του προσωπικού.

Στη συνέχεια επισκέφθηκε το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος και μίλησε με πυροσβέστες, ενώ υπέγραψε και στο βιβλίο επισκεπτών.

«Οφείλουμε πολλά στο Πυροσβεστικό Σώμα που σε κανονικές και έκτακτες συνθήκες καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, του οικιστικού και φυσικού περιβάλλοντος» έγραψε στο βιβλίο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Αμέσως μετά περιηγήθηκε στο περίπτερο των εκπαιδευτικών και ερευνητικών κέντρων και των πανεπιστημίων της χώρας, «Αkademia», όπου σταμάτησε μπροστά σε διάφορες καινοτόμες εφαρμογές, όπως το μη επανδρωμένο όχημα επιτήρησης δασών και προειδοποίησης πυρκαγιών, σε μια συσκευή εκμάθησης σε παιδιά του τρόπου προγραμματισμού του λειτουργικού ηλεκτρονικών υπολογιστών κ.α. Κατόπιν συνομίλησε και φωτογραφήθηκε με καθηγητές, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στην είσοδο του περιπτέρου επιδόθηκε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, από εκπρόσωπο των δημοσιογράφων, ο συλλεκτικός τόμος για τα 100 χρόνια της ΕΣΗΕΜΘ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα