Στίγκας: Ακολουθούμε τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Μελάς και ο Δραγούμης

07.07.2023 / 7:37
5925753

Πίστη στους «προφήτες του ελληνικού εθνικισμού» δήλωσε ο επικεφαλής των «Σπαρτιατών» Βασίλης Στίγκας ξεκινώντας την πρώτη ομιλία του στην Βουλή κατά την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

«Εμείς οι Σπαρτιάτες καταφέραμε να μπούμε στην Βουλή παρά την σύντομη προεκλογική περίοδο και την διασπορά ψευδών ειδήσεων ότι δήθεν είμαστε συνεχιστές ενός άλλου κόμματος» είπε επιχειρώντας να πάρει αποστάσεις από το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη για να προσθέσει «Κάποιοι έσπευσαν να μας αποδώσουν συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς. Είμαστε κάθετα απέναντι από τον ναζισμό και φασισμό και οτιδήποτε εκπορεύεται από αυτές τις ξένες από εμας ιδεολογίες. Πορευόμαστε στην πολιτική ακολουθώντας τους προφήτες του ελληνικού εθνικισμού όπως είναι ο Παύλος Μελάς και ο Ιων Δραγούμης».

Ο Βασίλης Στίγκας συνέχισε λέγοντας «μας είπατε φασίστες και ναζιστές. Τι είναι φασισμός και τι είναι Δημοκρατία; Δημοκρατία είναι να λες ότι θα σκίσεις τα μνημόνια με ένα νόμο και να κάνεις το αντίθετο; Να υπογράφει ένας πρωθυπουργός με το πιστόλι στο κρόταφο ένα νέο μνημόνιο; Είναι Δημοκρατία να γυρίζεις ανάποδα ένα δημοψήφισμα ή να υπογράφεις το ξεπούλημα της χώρας και της Μακεδονία; Είναι Δημοκρατία να είσαι αρχηγός κόμματος με χρέη 300 εκατ ευρώ και μετά να αλλάζεις το ΑΦΜ;».

Παρουσιάζοντας τους βασικούς στόχους του κόμματός του μίλησε μεταξύ άλλων για «καλλιέργεια συνειδητοποιημένων πολιτών με σεβασμό στην θρησκεία και την παιδεία» για «τερματισμό της ισλαμοποίησης», «τερματισμό πλειστηριασμών», «ανακήρυξη ΑΟΖ με Κύπρο» κα. Παράλληλα δήλωσε υπερ της πλήρους διευκόλυνσης των ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον μόνιμο τόπο κατοικίας του.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα