«Στη γη των Ρουμ» από τον Λαογραφικό χορευτικό όμιλο Πατρών

14.06.2023 / 15:41
DSC_9569_resize

Με συντροφιά το πλήθος κόσμου που κατέκλυσε το Συνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στη Γη των Ρουμ», που διοργάνωσε ο Λαογραφικός Χορευτικός Όμιλος Πατρών σε συνδιοργάνωση με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Η μεγάλη ετήσια εκδήλωση του Ομίλου, μόνο αισθήματα ικανοποίησης πρόσφερε σε χορευτές, μουσικούς και κοινό, το οποίο καταχειροκρότησε την αξιόλογη αυτή προσπάθεια ανταμείβοντας έτσι τους κόπους όλων όσων συνέβαλαν για τη πραγματοποίηση της.

«Στη γη των Ρουμ» από τον Λαογραφικό χορευτικό όμιλο Πατρών 2

Μια παράσταση αφιερωμένη στη παραδοσιακή μουσική και το χορό, μια μεγάλη γιορτή του πολιτισμού και της ερασιτεχνικής καλλιτεχνικής έκφρασης που διοργανώνεται καθαρά με τον εθελοντισμό των χορευτών-μελών του Ομίλου. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι αποτελεί πια θεσμό για τα χορευτικά και πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας.

Συνολικά πήραν μέρος πάνω από 200 χορευτές, ενδεδυμένοι με ιδιαίτερες φορεσιές του τόπου μας, πλαισιωμένοι από ζωντανή ορχήστρα όπου μας ταξίδεψαν στη μουσικοχορευτική παράδοση διαφόρων περιοχών της χώρας μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους : Ο πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης πατέρας Ειρηναίος ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσόστομου, ο Αντιπεριφερειάρχης Συντονισμού Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Παπαδόπουλος Παναγιώτης ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Φαρμάκη Νεκτάριου, η Αντιδήμαρχος Υγείας και Πρόνοιας κ. Σαμούρη Βίβιαν ως εκπρόσωπος του Δημάρχου κ. Πελετίδη Κώστα, ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Φωτήλας Ιάσωνας καθώς και εκπρόσωποι από άλλους πολιτιστικούς συλλόγους και φορείς.

Για τον Λαογραφικό Χορευτικό Όμιλο Πατρών έπαιξαν οι μουσικοί :

Αρκαδόπουλος Αλέξανδρος : κλαρίνο

Παυλόπουλος Γιάννης : βιολί, τραγούδι

Μπάκος Δημήτρης : τσαμπούνα, γκάιντα

Πάτση Κωνσταντίνα : τραγούδι

Κουζηνόπουλος Ιορδάνης : λαούτο, τραγούδι

Γευγελής Γιάννης : κρουστά

Αφήγηση : Γεωργόπουλος Γιώργος – Τσερεντζούλια Ευανθία –

Κοτσινοπούλου Νικολέττα

Ενδυματολογική επιμέλεια: Δρούκα Γιάννα – Στεφανίδη Χρύσα

Διαχείριση ενεργειών προβολής και προώθησης : Μάλλιου Χαρά

Δημιουργικό αφίσας – προγραμμάτων : http://www.mrhamilton.eu/

Γενική επιμέλεια : Οικονόμου Διογένης

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα