Στη «φάκα» της ΕΛ.ΑΣ. κύκλωμα κλοπής αυτοκινήτων

27.09.2021 / 9:48
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
stole-car

Μετά από πολύμηνη έρευνα, το τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας εξιχνίασε 11 κλοπές αυτοκινήτων, αποκαλύπτοντας μια καλά οργανωμένη σπείρα.

Δικογραφία σε βάρος δύο ατόμων σχηματίστηκε καθώς, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, έκλεβαν αυτοκίνητα από την Αττική και τα μετέφεραν στην περιοχή της Χαλκίδας, όπου γινόταν η αποσυναρμολόγηση για την μετέπειτα πώληση ανταλλακτικών. Μέχρι στιγμής έχει σχηματιστεί δικογραφία για δύο άτομα και η υπολογίζεται πως η δράση τους είχε ξεκινήσει από το 2016. Στην επιχείρηση ενός εκ των δύο φερόμενων ως δραστών (εμπορία ανταλλακτικών), βρέθηκαν δύο κλεμμένα οχήματα και πλήθος εγκεφάλων από διάφορα μοντέλα.

κλεμμένοι εγκέφαλοι
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, στη δικογραφία περιλαμβάνεται ακόμη ένα άτομο αφού, όπως διαπιστώθηκε μετά από έρευνα, ήταν ιδιοκτήτης ενός εκ των κλεμμένων οχημάτων και είχε δηλώσει ψευδώς την κλοπή του ώστε να εισπράξει την αποζημίωση της ασφάλειας ύψους 15.000 ευρώ. Πλέον, το Τμήμα Ασφάλειας Χαλκίδας συνεχίζει την έρευνα προκειμένου να ελέγξει την εμπλοκή και άλλων προσώπων ή αν οι κατηγορούμενοι σχετίζονται και με άλλες υποθέσεις.

Πώς χρησιμοποιούνται οι κλεμμένοι εγκέφαλοι αυτοκινήτων;
Η κλοπή εγκεφάλων από σταθμευμένα αυτοκίνητα αποτελεί μια αρκετά δημοφιλή πρακτική τα τελευταία χρόνια, καθώς με αυτόν τον τρόπο γίνεται πολύ εύκολα η «απαλλοτρίωση» αντίστοιχων μοντέλων σε δεύτερο χρόνο. Τα περιστατικά αφορούν οχήματα-στόχους (συνήθως best seller αυτοκίνητα με υψηλή συχνότητας κλοπών αφού η ζήτηση ανταλλακτικών για αυτά είναι αρκετά υψηλή). Έτσι, όταν κλέβεται ένας εγκέφαλος ακριβώς μετά «χακάρεται» από τα κυκλώματα και μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε αντίστοιχο αυτοκίνητο. Με αυτόν τον τρόπο η εκκίνηση του κλεμμένου αυτοκινήτου γίνεται αρκετά εύκολη. Τονίζουμε, επίσης, πως σε περιπτώσεις κλοπής εγκεφάλων οι ζημιές που προκαλούνται στα οχήματα είναι πολύ μεγάλες αφού η αφαίρεσή τους σε σύντομο χρονικό διάστημα απαιτεί το κόψιμο ενός μεγάλου μέρους των καλωδιώσεων.

Δείτε πως κλέβουν ένα αυτοκίνητο μέσα σε δευτερόλεπτα
Τα τελευταία χρόνια και παρά την συνεχή εξέλιξη της τεχνολογίας από πλευράς κατασκευαστών αυτοκινήτων αντίστοιχη εξέλιξη υπάρχει και από την πλευρά των κλεφτών, οι οποίοι έχουν βρει τρόπους ώστε να παρακάμπτουν την όποια δικλίδα ασφαλείας και να κλέβουν το αυτοκίνητο. Στα παρακάτω videos μπορείτε να δείτε το πως κλέβονται αυτοκίνητα εύκολα, σε πολύ σύντομο χρόνο, χρησιμοποιώντας ειδικές συσκευές που προσομοιώνουν το smart key του οχήματος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα