Στέλιος Αποστολόπουλος: «Πατρινό Καρναβάλι σημαίνει ανατροπή»

26.01.2021 / 9:24
IMG_0231 copy

Επιμέλεια Μιχάλης Παπαγεωργίου

Από τους πιο γνωστούς djs και ραδιοφωνικούς παραγωγούς της Πάτρας, ο Στέλιος Αποστολόπουλος, έχει ταυτιστεί με τα μουσικά ακούσματα του Πατρινού Καρναβαλιού ως ένας από τους πρωτεργάτες της μουσικής επένδυσης των μεγάλων παρελάσεων.

Ο Στέλιος Αποστολόπουλος, χρόνια καρναβαλιστής, εγκαινιάζει τη νέα στήλη του «Νεολόγου», μέσω της οποίας η εφημερίδα ανοίγει ένα διάλογο για το Πατρινό Καρναβάλι, τον κορυφαίο πολιτιστικό και δημιουργικό θεσμό της πόλης και καλεί τους συμπολίτες μας που αγαπούν, στηρίζουν και προσφέρουν στο Καρναβάλι, να καταθέσουν τις μαρτυρίες, τις ιστορίες, τις απόψεις και τις προτάσεις τους για το Καρναβάλι που αγαπάμε και θέλουμε.      

Να τι μας απάντησε ο Στέλιος Αποστολόπουλος:                                                                                                                             

Το πρώτο μου καρναβάλι

Από τα μέσα της δεκαετίας το ‘70 που ξεκίνησε ο πατέρας μου τον Βασίλη στην πλατεία Ομονοίας είχα την τύχη να μεγαλώσω σε μια πλατεία, η οποία ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη

με το καρναβάλι. Εκεί ήταν η αρχή της μεγάλης παρέλασης, τα λουλούδια της Τσικνοπέμπτης, το ξεκίνημα του προπομπού του καρνάβαλου, οι μπούλες. Δεν πήρε πολύ χρόνο να κολλήσω και εγώ το «μικρόβιο». Έτσι λοιπόν ,ζήτησα από την μητέρα μου και μου έραψε μία στολή πιερότου και ξεκίνησα να βγαίνω στην παρέλαση παρέα με τις μπούλες και τις μασκαράτες.

Πως θέλω το καρναβάλι του αύριο;

Το καρναβάλι του αύριο θα ήθελα να μας βρει και πάλι στον δρόμο, μονιασμένους και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να βρει και πάλι την χαμένη του ταυτότητα.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου καρναβαλικό τραγούδι;

Είχα την ευκαιρία μαζί με τους Γιώργο και Τάκη Σμυρίλιο, τον Λάμπη Γεωργακόπουλο ,την Βίλη Σινούρη και τον Σπύρο Ματθαιόπουλο να είμαστε η παρέα που δημιούργησε το 1992 την Καρναβαλέρια. Στίχοι, μουσικές, πίτσες, ποτά, ξενύχτια στο Hit Factory και ένα τραγούδι που άντεξε στον χρόνο.

Υπάρχουν καλά κρυμμένες ιστορίες στο σεντούκι του Κρυμμένου θησαυρού;

Οι κρυφές ιστορίες του κρυμμένου θησαυρού είναι αυτές της ομάδας στο «στρατηγείο» της και αφορούν όχι το πως θα βρεθεί ένα θέμα αλλά περισσότερο το πως θα εξαφανίσουμε τα υπόλοιπα που υπάρχουν ώστε να μην τα βρουν οι αντίπαλοι. Καλό είναι λοιπόν αυτές οι ιστορίες να παραμείνουν κρυφές.

Τι σημαίνει Πατρινό καρναβάλι;

Πατρινό Καρναβάλι σημαίνει, ανατροπή!

Αγαπημένη σου καρναβαλική ανάμνηση

Το να προσπαθείς να βρεις μια μόνο αγαπημένη στιγμή είναι μάταιο. Σταχυολογώ:

Η πρώτη παρέλαση, η πρώτη φορά που πήραμε το 1ο γενικής βαθμολογίας, η χρονιά που φέραμε στο καρναβάλι το MTV, η πρώτη φορά που έπαιξα μουσική στην παρέλαση, η χρονιά που έπαιξα για πρώτη φορά από κασέτα στο More Tiffanys το Πατρινό καρναβάλι του Τάσου Μαραγκού, η πρώτη μου παρέλαση μαζί με την Άννα Μαρία στο καρότσι.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης εν μέσω καρναβαλιού;

Δεν υπάρχει για μένα καλύτερος τρόπος έκφρασης από να παίζω μουσική ως dj στις παρελάσεις στους χορούς και τα πάρτυ και να μπορώ να κάνω τον κόσμο να διασκεδάζει.

(εφ. Νεολόγος)

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα