Στεφανής – Κυρανάκης στην Κύπρο για τον επαναπατρισμό οστών του ήρωα Α/γου Καλμπουρτζή

23.07.2021 / 10:57
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Στην Κύπρο μετέβη ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής μαζί με το βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Κυρανάκη εκπροσωπώντας την Ελλάδα, στην τελετή παράδοσης των οστών του Αντιστράτηγου, Στυλιανού Καλμπουρτζή, ο οποίος έπεσε μαχόμενος κατά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Μετά από 47 χρόνια προσπάθειας της οικογένειάς του για την εύρεση και την ταυτοποίηση του Αντιστράτηγου, οι δυο κόρες του, Μαρία και Αφροδίτη Καλπουρτζή συνόδευσαν το οστεοφυλάκιο και απέδωσαν μαζί με την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία Ελλάδας και Κύπρου, τις τιμές που αρμόζουν σε έναν πραγματικό ήρωα.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε:

“Η θυσία και ο θάνατος του Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή αποτελεί σημείο αναφοράς για κάθε Αξιωματικό ή οπλίτη που υπηρετεί τις Ένοπλες Δυνάμεις, αποδεικνύοντας ότι το τίμημα της ελευθερίας είναι πάντοτε πολύ υψηλό. Ο Στυλιανός Καλπουρτζής έδωσε πραγματική και άνιση μάχη απέναντι στον Τούρκο εισβολέα, θυσιάζοντας τη δική του ζωή για την πατρίδα, αλλά και σώζοντας τις ζωές των στρατιωτών του. Ο γνήσιος πατριωτισμός του τον καθιστά Αθάνατο, και είμαι περήφανος που τον συνόδευσα στην τελευταία του κατοικία.”

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα