Σταθεροποιείται η κατάσταση με τον κορωνοϊό στη Δυτική Μακεδονία

28.11.2020 / 8:27
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
γκκο `

Σταθεροποίηση της κατάστασης σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού παρατηρείται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ η πορεία του αριθμού των κρουσμάτων είναι ελαφρά πτωτική, τουλάχιστον τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Τα εν λόγω στοιχεία παρουσίασε, σε συνέντευξη τύπου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος γιατρός του ΕΟΔΥ στη Δυτική Μακεδονία, Ιορδάνης Ρωμιόπουλος τόνισε ότι θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στη Φλώρινα όπου, όπως είπε, «υπάρχει μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς ακόμη έχουμε αυξημένα νούμερα». «Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι κλειστές δομές οι οποίες προσφέρουν υπηρεσίες σε άτομα μεγάλης ηλικίας ή σε ευάλωττα άτομα, όπως είναι τα γηροκομεία, τα ψυχιατρεία» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τη δομή μεταναστών στο Βελβεντό, επισήμανε ότι βρίσκεται σε lockdown για δύο εβδομάδες, τόνισε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ανησυχίας και ανέφερε ότι τηρούνται όλα τα πρωτόκολλα που προβλέπονται. Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Ηλίας Τοπαλίδης σημείωσε ότι οι προσπάθειες όλων αυτή τη στιγμή επικεντρώνονται στις περιοχές της Φλώρινας αλλά και των Γρεβενών.

Σε ό,τι αφορά τα εκτρεφόμενα ζώα στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας, ο Περιφερειάρχης γνωστοποίησε ότι «τελικά δε βρέθηκε μετάλλαξη του ιού, συνεπώς ο ιός που είναι υπεύθυνος για την προσβολή των γουνοφόρων ζώων είναι εκείνος που μεταδίδεται από τον άνθρωπο στα ζώα και δεν έχει μεταλλαχθεί, όπως έχει συμβεί στη Δανία, ώστε να υπάρχει κίνδυνος να μεταδίδεται και από τα ζώα στον άνθρωπο».

Ωστόσο διαβεβαίωσε ότι οι ειδικοί έλεγχοι που γίνονται από τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες και τον ΕΟΔΥ θα συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα μετά και την ολοκλήρωση της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων και τη θανάτωσή τους για τη λήψη του δέρματος, στα εναπομείναντα ζώα που θα διατηρηθούν από τους εκτροφείς για αναπαραγωγή.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα