Σταμάτα να ζηλεύεις  τον σύντροφό σου σε 7 βήματα!

18.07.2022 / 7:00
Romantic couple in bed with man caressing woman. Woman looking seriously into the camera.

Η ζήλεια δημιουργεί πολλά προβλήματα σε μια σχέση και γι’αυτό καλό είναι να είναι περιορισμένη. Φυσικά δεν μιλάμε για φυσιολογικά επίπεδα ζήλειας αλλά αναφερόμαστε σε πιο δύσκολες καταστάσεις όπου η ζήλεια απομακρύνει το ζευγάρι και δημιουργεί πολλές εντάσεις.Ποια είναι τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να απαλλαγείς από τη ζήλεια; Θα τα δεις παρακάτω!

#1. Ψάξε βαθιά μέσα σου για να βρεις για ποιο λόγο αισθάνεσαι ζήλεια. Κάθε φορά που νιώθεις πως ζηλεύεις κάνε την ανασκόπησή σου και προσπάθησε να καταλάβεις καλύτερα τον εαυτό σου.

#2. Συνήθως η ζήλεια δημιουργείται λόγω χαμηλής αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Βρες τρόπους για να νιώσεις καλύτερα με τον εαυτό σου, την εικόνα σου και την προσωπικότητά σου.

#3. Νιώσε πλήρη εμπιστοσύνη στον σύντροφό σου. Στην αρχή θα σου είναι πολύ δύσκολο να μην αντιδράς σε καταστάσεις που παλαιότερα σε κάνανε να ζηλεύεις. Σιγά σιγά θα δεις όμως πως το να μην ζηλεύεις μόνο καλό μπορεί να κάνει στη σχέση σου.

#4. Προσπάθησε να βελτιώσεις την επικοινωνία με τον αγαπημένο σου. Όσο πιο πολύ μιλάτε, τόσο καλύτερα θα επικοινωνείτε μεταξύ σας.

#5. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να δημιουργείς καταστάσεις που θα κάνουν τον σύντροφό σου να ζηλέψει, ως αντίποινα. Προσπάθησε να στρέψεις την προσοχή σου σε πιο σημαντικά πράγματα που αφορούν τη σχέση σου.

#6. Μην καταπιέζεις τον σύντροφό σου και μην του στερείς την ελευθερία του γιατί αυτό θα έχει καταστροφικές συνέπειες στη σχέση σας.

#7. Μάθε να αντιγράφεις τις συμπεριφορές που βοηθούν μια σχέση να εξελιχθεί και όχι αυτές που τη χειροτερεύουν. Μπορεί στην αρχή να νιώθεις σαν να παίζεις θέατρο αλλά στην πορεία τα πράγματα θα φτιάξουν σημαντικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα