Σταϊκούρας: Η κυβέρνηση έχει σχέδιο και χρήματα για τη στήριξη της οικονομίας

01.01.1970 / 0:00
dete-featured

Τον ευρωπαϊκό σχεδιασμό για δημοσιονομική ευελιξία και την διετία 2021 – 2022 περιέγραψε ο Χρήστος Σταϊκούρας στην Βουλή υπογραμμίζοντας πως οι εκτιμήσεις των διεθνών οργανισμών αναφέρουν πως η οικονομία της Ευρώπης θα επανέλθει στα προ κορωνοϊού επίπεδα στο τέλος του 2022.
Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει σχέδιο και χρήματα για την στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εισοδημάτων. Συγκεκριμένα ανέφερε πως τα ταμειακά διαθέσιμα ανέρχονται σήμερα στα 38,7 δισ. ευρώ ενώ από την έναρξη της πανδημίας έχουν ληφθεί 61 μέτρα στήριξης συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ.
«Τα ταμειακά διαθέσιμα έχουν ενισχυθεί τον τελευταίο χρόνο μέσα από 6 επιτυχημένες εκδόσεις χρέους ύψους 14 δισ. ευρώ και 2 εκταμιεύσεις από διακράτηση ομολόγων περίπου 1,5 δισ. ευρώ. Μόνο από αυτές πηγές πάνω από 15 δισ. ευρώ αντλήθηκαν συμβάλλοντας στο ύψος των σημερινών διαθέσιμων» είπε χαρακτηριστικά.

Για την αναδιάρθρωση της αμυντικής βιομηχανίας

Παράλληλα, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της ελληνικήςΧΧρπου περιλαμβάνει και αποκρατικοποιήσεις.
Ειδικότερα, επανέλαβε τα μέτρα στήριξης της ΕΑΒ που περιλαμβάνουν και το πρόγραμμα αναβάθμισης των F16. Πρόσθεσε, ότι για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά προωθείται σειρά διατάξεων που θα ενισχύσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον. Ενώ τέλος σημείωσε ότι για την ΕΛΒΟ υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον που παρέχει την δυνατότητα συμμετοχής και στο ελληνικό δημόσιο με ποσοστό 21%.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα