Στα ύψη η αξιοποίηση έργων και κονδυλίων από τον ΕΦΕΠΑΕ την τελευταία διετία – Τι ειπώθηκε στην εκδήλωση του Επιμελητηρίου

25.01.2023 / 11:23
4 φωτο

Στην κατάμεστη αίθουσα του ιστορικού κτιρίου του Επιμελητηρίου Αχαΐας, η Διοίκηση Επιμελητηρίου Αχαΐας  αλλά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής  Ελλάδας έκοψαν την παραδοσιακή πρωτοχρονιάτικη πίτα, την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023 και στις 7 το απόγευμα .

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανακηρύχθηκε  από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα, ως επίτιμο μέλος του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Αχαΐας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και Βουλευτής Ηλείας Μιχάλης Κατρίνης.

Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας , μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη νέα χρόνια τονίζοντας  ότι: «Tο 2023 είναι η αρχή  μια ενδιαφέρουσας νέας εποχής . Μιας εποχής που με αφετηρία  το 2023 ευελπιστώ να σηματοδοτήσει τη βελτίωση των συνθηκών της ζωής όλων μας, και κυρίως του οικονομικού περιβάλλοντος.

Αυτό βέβαια με την ευχή και την προϋπόθεση να τερματιστεί γρηγορά ο πόλεμος και η ενεργειακή κρίση. Το 2023 αποτελεί ένα έτος κομβικό, ένα έτος που δίνει το έναυσμα για ανασύνταξη δυνάμεων, και για θέσπιση στόχων υψηλών, στόχων με προοπτικές ανάπτυξης».

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας αλλά και του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις προκλήσεις που η επιχειρηματική κοινότητα έχει να αντιμετωπίσει στο μέλλον. Επιπλέον ο κ Μαρλαφέκας επεσήμανε τον ρόλο των επιχειρήσεων με υγιές οικονομικό προφίλ που στήριξαν την οικονομία χωρίς να έχουν ενταχθεί σε κανένα πλαίσιο στήριξης τα τελευταία χρόνια .

Μάλιστα, κατατέθηκε και μια πρόταση προς τον Υπουργό Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα ,για να ενταχθούν και αυτές οι επιχειρήσεις σε ένα πρόγραμμα στήριξης . Επίσης ο κ. Μαρλαφέκας έκανε εκτενή αναφορά και στον ΕΦΕΠΑΕ αφού από το 2021 έχει αναλάβει την προεδρία του τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας μου ως πρόεδρος από το 2021 έως σήμερα εντάχθηκαν 168.000 έργα (79%) με εκταμίευση 2,6 δισεκατομμύρια ευρώ (83%).

Η παρουσία πλήθους πολιτικών, δημάρχων και εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιμελητηριακών, ακαδημαϊκών, διοικήσεων και μελών σωματείων, επαγγελματικών φορέων, κοινωνικών εταίρων, στελεχών επιχειρήσεων,  εργαζομένων, απέδειξε περίτρανα τον ρόλο του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του επιμελητηριακού συμβουλίου για την συμβολή του στα τεκταινόμενα της επιχειρηματικής κοινότητας της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα