Στα βήματα της εξωστρέφειας η Αχαΐα με πρωτοβουλία της Χρ. Αλεξοπούλου (βίντεο)  

27.05.2022 / 15:09
ka 1

Η πρωτοβουλία της Χριστίνας Αλεξοπούλου να φέρει στην Πάτρα μετά από δική τους πρόσκληση τους πρέσβεις της Ελβετίας και της Πολωνίας, είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει ο ασκός των συζητήσεων για την αναπτυξιακή δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η αχαϊκή πρωτεύουσα και η ευρύτερη περιοχή τα επόμενα χρόνια.

Οι συζητήσεις που έγιναν με τους δύο πρέσβεις παρουσία των φορέων της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής κινήθηκαν στον άξονα της προσέλκυσης επενδυτών που θα μπορούσαν να βάλουν τις βάσεις για επενδύσεις σε διάφορες κατευθύνσεις.

Από τον χώρο της μεταποίησης και τον βιομηχανικό τομέα στον οποίο η Πάτρα έχει ένα πλούσιο παρελθόν και μια σημαντική κληρονομιά πίσω της, αλλά και στον τομέα του τουρισμού που θεωρείται ανερχόμενος για την αχαϊκή πρωτεύουσα και την περιοχή αφού σε αυτόν μπορεί να αναπτύξει δράσεις σε διάφορες τουριστικές μορφές, δίνοντας πνοή στη τοπική αγορά και οικονομία.

Ένα τρίτο αναπτυξιακό πλαίσιο πάνω στο οποίο  στηρίχτηκαν οι συζητήσεις μεταξύ των πρέσβεων και τους φορείς της περιοχής είχε να κάνει με τον τομέα της σύγχρονης τεχνολογίας και των καινοτομιών, με την Πάτρα να έχει μια ξεχωριστή δυναμική πάνω στην ανάδειξη των starts up επιχειρήσεων λόγω της τεχνογνωσίας του Πανεπιστημίου Πατρών και του Επιστημονικού Πάρκου.

Σε γενικές γραμμές η συζήτηση ήταν κάτι παραπάνω από εποικοδομητική, καθώς μέσα από αυτή αναδείχτηκαν διάφορες μορφές συνεργασίας που μπορούν να αναπτυχθούν για τον κοινό στόχο.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι στη συζήτηση το παρών έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαίας Πλάτωνας Μαρλαφέκας.

Η βουλευτής Αχαΐας διοργάνωσε την επίσκεψη ως πρόεδρος της Επιτροπής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας Ελβετίας με σκοπό να προωθήσει ην εξωστρέφεια της περιοχής, κάτι που  η Αχαΐα μέχρι σήμερα δεν έχει καταφέρει να πετύχει.

Η περιοδεία των δύο πρέσβεων θα συνεχιστεί και το Σάββατο, ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναντήσεις με τον περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη, με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστο Μπούρα και με το Επιμελητήριο Αχαΐας, όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας και ανάδειξης της εξωστρέφειας της περιοχής, σε ειδική εκδήλωση που θα γίνει στο ξενοδοχείο «My Way».

Παράλληλα οι δυο πρέσβεις θα ξεναγηθούν σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, με επίσκεψη στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα στην Πάτρα, στο χωριό Ζαρούχλα και στον Χελμό και σε άλλα σημεία αναφοράς της περιοχής.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα