Στα σκαριά ο ερχομός των ηλεκτρικών ποδηλάτων στην Πάτρα – Το σχέδιο

14.01.2022 / 22:10
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
gka 20

Το πρώτο βήμα για τον ερχομό των ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι γεγονός και έγινε μέσα από την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η υποβολή πρότασης για χρηματοδότηση του έργου που αφορά την προμήθεια, εγκατάσταση, παραμετροποίηση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων για τον Δήμο και έχει προϋπολογισμό 434.000 ευρώ.

Πρόκειται για τη προμήθεια και εγκατάσταση ενός αυτοματοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος που θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για όσο χρόνο επιθυμούν, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης τα οποία θα είναι εγκατεστημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

Τα ποδήλατα θα τοποθετηθούν σε σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης τους, οι οποίοι θα περιλαμβάνουν θέσεις κλειδώματος/φόρτισης και θα επιτρέπουν τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό. Το έργο περιλαμβάνει εξοπλισμό, λογισμικό και υπηρεσίες.

Επιπιπλέον, ο Δήμος σκοπεύει μέσω της πρόσκλησης να εξασφαλίσει και τις υπηρεσίες ενός συμβούλου για την παρακολούθηση των δράσεων μικροκινητικότητας, με προϋπολογισμό 8.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα