Παρασκευή, 19.08.2022, 4:06 πμ

Στα οινοποιία της Αιγιάλειας οι επαγγελματίες οίνου της Κορέας και της Ιαπωνίας – Τους υποδέχτηκε ο Νεκτάριος Φαρμάκης (φωτό)

21.06.2022 / 12:40
fa 18

Από την Achaia Claus και στην Καστροπολιτεία της Πάτρας το γκρουπ των δημοσιογράφων, των αγοραστών και των wine experts της Κορέας και της Ιαπωνίας, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης, σε έναν τόπο φημισμένο για τα κρασιά και τους αμπελώνες του, στην Αιγιάλεια.

Το οδοιπορικό στην οινική ζώνη της Αιγιαλείας περιλάμβανε γευσιγνωσία 8 οινοποιείων της περιοχής, επίσκεψη σε αμπελώνες, ενώ είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα σε συνδυασμό με τα κρασιά από αυτό το εξαιρετικό αμπελοτόπι.

Ο πρέσβης της Δημοκρατιας της Κορέας τίμησε το πρόγραμμα συμμετέχοντας στην επίσκεψη και γνώρισε  από κοντά τα μέλη της αποστολής.

Η Περιφέρεια, έχει σχεδιάσει ένα σύγχρονο και μελετημένο τριετές πρόγραμμα για τον κλάδο του κρασιού, για την υλοποίηση του οποίου συνεργάζεται με καταξιωμένους επαγγελματιες του οινικού χώρου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιαπωνία και την Κορεα. Στόχος του προγράμματος είναι η προβολή και προώθηση των ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων της Δυτ. Ελλάδος.

 Στο πλαίσιο του προγράμματος υλοποιούνται δράσεις όπως η συγκεκριμένη, η οποία θεωρείται ως μια από τις πιο επιτυχημένες, καθώς δίνει την ευκαιρία στους επισκέπτες να έρθουν σε επαφή με την ποιότητα, τις παραδόσεις, τις ποικιλίες, τη γαστρονομία ενός τόπου και να βιώσουν την εμπειρία της δοκιμής των κρασιών και της ιδιαίτερης τοπογραφίας και χαρακτηριστικών των αμπελώνων των ζωνών παραγωγής οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ της Δυτικής Ελλάδας.

Ο σχεδιασμός του προγράμματος της επίσκεψης περιλαμβάνει ξενάγηση των επαγγελματιών του οίνου  σε εμβληματικές και ιστορικές εγκαταστάσεις στην περιοχή και σε αμπελώνες και φυσικά γευστική δοκιμή σε προετοιμασμένες «τυφλές» γευσιγνωσίες ΠΟΠ και ΠΓΕ κρασιών της Αχαΐας και της Ηλείας από 22 συνολικά οινοποιεία.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και την Τετάρτη 22 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη στα 23 του μήνα. Στόχος είναι η γνωριμία των μελών του γκρουπ από τις δύο μακρινές, αλλά και ταυτόχρονα φιλικές χώρες, με τους ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνους της Δυτ. Ελλαδος και τους 22 οινοποιούς που συμμετέχουν στο πρόγραμμα προβολής και προώθησης των οίνων ποιότητας της Δυτ. Ελλάδος.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα