Στα Γιάννενα διακομίσθηκαν τέσσερις από τους έντεκα ασθενείς που κόλλησαν κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Αγρινίου

05.12.2020 / 8:46
koronoios_ekav

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων διακομίσθηκαν τέσσερις από τους 11 ασθενείς που εισήχθησαν στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου Αγρινίου και κόλλησαν κορωνοϊό.

Αυτή ήταν η μία από τις αποφάσεις του συντονιστικού που έλαβε χώρα χθες βράδυ παρουσία του διοικητή της 6ης ΥΠΕ Γιάννη Καρβέλη που έσπευσε στο Αγρίνιο συνοδευόμενος από την παθολόγο-λοιμωξιολόγο του Νοσοκομείου Ρίου Καρολίνα Ακινόσογλου.

Η δυσάρεστη εξέλιξη της διασποράς της νόσου σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με άλλα προβλήματα προκάλεσε μεγάλη ανησυχία και το μείζον που τέθηκε ήταν που θα νοσηλεύονταν καθώς είναι κατειλημμένες όλες οι κλίνες της κλινικής covid του Αγρινίου.

Από την πρώτη στιγμή κινητοποιήθηκε ο Αγρινιώτης διοικητής Νίκος Κατσακιώρης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων που τέθηκε σε ετοιμότητα πλήρη για να υποδεχτεί όλους τους ασθενείς. Τελικά στα Γιάννενα μεταφέρθηκαν τέσσερις ασθενείς (η κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχια) ενώ δεν απαιτήθηκαν άλλες διακομιδές.

Μεγάλη κινητοποίηση υπήρξε και στο ΕΚΑΒ με τη Διευθύντρια Δυτικής Ελλάδας και κλιμάκιο να παρευρίσκεται στη σύσκεψη. Το ΕΚΑΒ Πάτρας συμμετείχε στις διακομιδές στα Γιάννενα.

Το γεγονός της διασποράς της νόσο στο νοσοκομείο Αγρινίου ωστόσο δεν παύει να είναι σοβαρό και να απαιτούνται εξηγήσεις από τις υγειονομικές αρχές που μέχρι τώρα αποφεύγουν αν ενημερώσουν την τοπική κοινωνία για όλα τα σοβαρά ζητήματα που προκύπτουν.

agrinionews.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα