Στα χέρια Μητσοτάκη η “καυτή πατάτα” του λιανικού εμπορίου στην Πάτρα – Οι δύο προτάσεις Πέτσα

04.04.2021 / 14:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ντα 46

Στα… χέρια του πρωθυπουργού η «καυτή πατάτα» με το τι θα γίνει με το λιανεμπόριο στην Πάτρα.

 Ο Στέλιος Πέτσας που βρέθηκε στην αχαϊκή πρωτεύουσα την Κυριακή (04.04.2021) παρουσίασε δυο επιλογές, τις οποίες θα μεταφέρει στον Κυριάκο Μητσοτάκη και δεν αποκλείεται να υπάρξουν αποφάσεις ακόμη και το βράδυ.

Μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς της πόλης στο Επιμελητήριο στην Πάτρα, ο Στέλιος Πέτσας αποχώρησε από την Αχαΐα με δυο προτάσεις, τις οποίες θα παρουσιάσει στον πρωθυπουργό για να ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα επιλεχθεί η λύση της οικονομικής ενίσχυσης των επιχειρήσεων, όπως είχε γίνει τον περασμένο Δεκέμβριο στη Δυτική Αττική.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών τόνισε στους καταστηματάρχες με τους οποίους συναντήθηκε στην Πάτρα ότι θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό δυο επιλογές: είτε την οικονομική ενίσχυση, όπως ζήτησαν οι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας είτε θα επιτραπεί το άνοιγμα των καταστημάτων με click away.

Η λύση που προκρίνεται πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι αυτή της οικονομικής ενίσχυσης, αφού η απόφαση των ειδικών είναι να μην ανοίξει από τη Δευτέρα το λιανεμπόριο σε Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη.

Σε ό,τι αφορά στις αποδοκιμασίες και τη “θερμή υποδοχή” της οποίας έτυχε ο Στέλιος Πέτσας στην Πάτρα, πηγές του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών δεν ήθελαν να δώσουν συνέχεια, λέγοντας πως επρόκειτο για άτομα προσκείμενα στην αντιπολίτευση.

Οι δυο επιλογές του Στέλιου Πέτσα

Ο Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις δυο επιλογές που υπάρχουν. Η μια είναι να αυξηθεί η επιδημιολογική επιτήρηση, «είτε με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ είτε με περισσότερα τεστ προκειμένου αυσμπτωματικοί στο χώρο εργασίας να εντοπίζονται πιο γρήγορα και να μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο στην πόλη και γενικά στην Αχαΐα».

Το δεύτερο έχει να κάνει με τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου. Κι εδώ τέθηκαν δυο ζητήματα, τα οποία ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών θα θέσει στον πρωθυπουργό. Το πρώτο έχει να κάνει με τη τη στήριξη «στο πλαίσιο που υπάρχει ήδη καταγεγραμμένο από την επιστολή περιφερειαρχών, για έκτακτη ενίσχυση των επιχειρήσεων που θα μείνουν κλειστές, όπως είχε γίνει στη δυτική Αττική τον Δεκέμβριο. Είναι μια επιλογή αν μείνουμε κλειστοί.

 Θα μεταφέρω αυτή την έκκληση στην περίπτωση που παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα από αύριο. Και η δεύτερη αν προχωρήσουμε σε άνοιγμα, με ποιους όρους μπορεί να γίνει αυτό με ασφάλεια. Ένας τρόπος να αφήσουμε τον ιό έξω από την πόρτα των καταστημάτων του λιανεμπορίου είναι το click away και είναι μια πρόταση ξεκάθαρη που θα τεθεί στον πρωθυπουργό, αν ,μπορούμε να προχωρήσουμε σε μια λογική μερικής λειτουργίας, με τη μέθοδο του click away», είπε ο Στέλος Πέτσας.

Και παρέπεμψε έως το βράδυ για τα σπουδαία. «Έχουμε μπροστά μας δυο ξεκάθαρες επιλογές, θα τεθούν από εμένα στον πρωθυπουργό. Ελπίζω να έχουμε αποφάσεις σε θετική κατεύθυνση εντός της ημέρας, ει δυνατόν μέχρι το βράδυ», κατέληξε.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα