Παρασκευή, 9.04.2021, 12:58 πμ

Σπύρος Σκιαδαρέσης – «Τρένο φάντασμα;»

15.02.2021 / 22:54
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
κο 28

Ανατρέχοντας κάποιος στην επίσημη ιστοσελίδα τής ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βρει υποσέλιδο αφιέρωμα στα τραγούδια που είναι αφιερωμένα στα τρένα. Ανάμεσα στα τραγούδια που αναφέρονται από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα, υπάρχει και αυτό τού ελληνικού συγκροτήματος «ΞΥΛΙΝΑ ΣΠΑΘΙΑ» με τίτλο: «Τρένο φάντασμα».

Κάπως έτσι έχω την εντύπωση, ότι τείνει να γίνει η περίπτωση τού Προαστιακού Σιδηρόδρομου από την πόλη μας προς την Δυτική Αχαΐα.  Έναν χρόνο πριν, σε ερώτησή μου στον τότε Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο τής ΟΣΕ και συνάδελφο Περιφερειακό Σύμβολο κ. Κώστα Σπηλιόπουλο, για το πότε θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια, (μετά την δική του διαβεβαίωση στο Σώμα τού Π.Σ. τής Π.Δ.Ε. την 22α Ιανουαρίου 2020, ότι άμεσα θα λειτουργούσε η γραμμή προς την Κάτω Αχαγιά), η συγκεκριμένη γραμμή παραμένει ανενεργή.

Νωπή ακόμα η μνήμη πολλών συμπολιτών μας στο άκουσμα τής κόρνας τού συρμού από τα πρώτα, ελάχιστά και τελευταία δρομολόγια τής γραμμής Πάτρα –  Κάτω Αχαγιά τον περασμένο Μάρτιο.

Μετά διεκόπησαν, (και εν συνεχεία επαναλειτούργησε ελλιπώς έως τα Καμίνια) λαμβάνοντας ως απάντηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο τής Π.Δ.Ε. από τον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας, ότι έπρεπε να κατασκευαστούν – επιδιορθωθούν ράμπες, περίφραξη, διαβάσεις κ.λπ. Απάντηση – εξήγηση που έδωσε ο ΟΣΕ στον Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας. 

Ένα χρόνο μετά το τρένο παραμένει να σφυρίξει…

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι:

  • Έχουν τοποθετηθεί αυτόματες διαβάσεις σε όλες τις ισόπεδες για οχήματα.
  • Τοποθετήθηκε περίφραξη σε επισφαλή σημεία των αστικών ιστών των περιοχών από τις οποίες διέρχεται το τρένο για την ασφάλεια τής κυκλοφορίας τρένων και οχημάτων.

Ερωτάται η Διοίκηση τού ΟΣΕ, τής ΤΡΑΙΝΟΣΕ (ως καθ’ ύλην αρμόδια για τα δρομολόγια) και η Περιφερειακή Αρχή: υπάρχει περίπτωση κάποτε να λειτουργήσει επιτέλους κανονικά ο Προαστιακός προς την Δυτική Αχαΐα ή θα ακούμε το τραγούδι «Τρένο φάντασμα» και ο νους μας θα «πηγαίνει» στην γραμμή Πάτρα – Κάτω Αχαγιά;

Σπύρου Ν. Σκιαδαρέση – Περιφερειακού Συμβούλου Π.Ε. Αχαΐας – Τομεάρχη Παιδείας, Θρησκευμάτων Νεολαίας

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα