Σπύρος Πανταζόπουλος: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο της Πάτρας»

26.03.2023 / 8:30
IMG-9195-1

Επί 20 χρόνια ο Σπύρος Πανταζόπουλος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της νυχτερινής διασκέδασης. Ο Πατρινός τραγουδιστής αποτελεί έναν από τους πιο εξαίρετους ερμηνευτές της γενιάς του και είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΠΑΛΑΦΟΥΤΗ

Ένας λαϊκός καλλιτέχνης, γεννημένος και μεγαλωμένος στην Πάτρα, με φωνή καθαρόαιμη λαϊκή και παρουσία επί σκηνής που σε παραπέμπει σε μεγάλα λαϊκά ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, που ανέβαιναν στην πίστα και ήξερες ότι μαζί τους θα πονέσεις, θα κλάψεις και θα αγαπήσεις. Αυτός είναι ο δικός μας Σπύρος Πανταζόπουλος, ένας τραγουδιστής που εδώ και μια 20ετία έχει καταφέρει να παραμείνει σταθερός στην πρώτη γραμμή και στην εκτίμηση του κόσμου. Πόσοι δεν έχουμε τραγουδήσει μαζί του το «Αν έχεις φέρει αγάπη» κάποιο βράδυ στα μπουζούκια…. Ένας καλλιτέχνης που παρά τις πολλές επαγγελματικές προτάσεις στην Αθήνα επέλεξε να παραμείνει πιστός στην πόλη του, η οποία τον στηρίζει και τον αγαπά με το παραπάνω. «Ώρες μοναξιάς» είναι το νέο του τραγούδι και κάτι μας λέει ήδη από τα πρώτα ακούσματα ότι θα είναι μια ακόμη επιτυχία του Σπύρου Πανταζόπουλου! Ο Σπύρος Πανταζόπουλος μίλησε στον «Κόσμο» για όλα!

Πως πήρες την απόφαση να παραμείνεις στην Πάτρα, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν προτάσεις για πολύ μεγαλύτερες πίστες. Τι σε «κράτησε»;

Στην Πάτρα έμεινα γιατί δούλεψα πολύ εδώ. Είχα πολλές προτάσεις και από Αθήνα και επαρχία, όπου έχω τραγουδήσει σε πολλά νυχτερινά κέντρα αλλά εν τέλει δεν ευδοκίμησε, θεωρώ ότι στην Αθήνα ήμουν λίγο άτυχος. Σε αντίθεση βέβαια με την επαρχία που είχα μεγάλη επιτυχία. Έχω δουλέψει με τους Θέμη Αδαμαντίδη, Λευτέρη Πανταζή, Αντύπα, Σταμάτη Γονίδη και πολλούς άλλους καταξιωμένους καλλιτέχνες και μεγάλα ονόματα του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.

Θεωρείσαι ένας από τους καλύτερους τραγουδιστές της πόλης. Πώς νιώθεις για την τόσο μεγάλη αγάπη του κόσμου όλα αυτά τα χρόνια;

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο της Πάτρας, γιατί κι εγώ ο ίδιος είμαι γέννημα θρέμμα Πατρινός. Κανένας άλλος τραγουδιστής, δε νομίζω ότι έχει καταφέρει εδώ και 20 χρόνια να δουλεύει στην πρώτη γραμμή κι ακόμα προσπαθώ και παλεύω γι’ αυτό το λόγο γιατί πιστεύω ότι το αξίζω.

Έχεις πει τραγούδια που έχουν μείνει στο χρόνο και μας συνοδεύουν σε χαρές και λύπες. Ξεχωρίζεις κάποιο από αυτά;

Φυσικά! Ξεχωρίζω το «Αν έχεις φέρει αγάπη», τα «Δυο ποτά» και το «Στο τέλος μας νικάει η αγάπη», καθώς κι ένα καινούριο που μόλις κυκλοφόρησε το «Ώρες μοναξιάς». Ένα πολύ δυνατό τραγούδι αντάξιο με τα άλλα.

Σε έχει στενοχωρήσει τα χρόνια της πορείας σου στο τραγούδι, κάποιο περιστατικό ή κάποια αρνητική στάση συναδέλφου;

Με έχουν στενοχωρήσει πολλά πράγματα και καταστάσεις. Έχω βοηθήσει πολλούς τραγουδιστές που σήμερα είναι μεγάλα ονόματα. Πισώπλατες μαχαιριές έχω δεχθεί πολλές. Δεν με πειράζει. Ας είναι καλά και ας προχωράνε!

Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι πλέον ακόμη και στην Πάτρα έχουμε πολλές επιλογές για «μπουζούκια»;

Δε θα συμφωνήσω ότι έχουμε πολλές επιλογές για μπουζούκια. Κάποτε υπήρχαν πολλά μαγαζιά, έσφυζαν από ζωή, πλέον όσο τα πράγματα σφίγγουν έχει μείνει μόνο μια Παρασκευή κι ένα Σάββατο. Έχουμε 4 – 5 μαγαζιά στην Πάτρα με τα οποία πορευόμαστε!

Είσαι ένα πρόσωπο που εκτίθεσαι στα φώτα της δημοσιότητας. Σε ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια;

Με ενοχλούν τα αρνητικά σχόλια, όταν δεν έχουν βάση και δεν είναι αληθινά!

Μπορεί κάποιος να κάνει φιλίες στον χώρο του τραγουδιού; Ή υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός που δεν επιτρέπει ειλικρινή συναισθήματα;

Φυσικά και μπορούν να γίνουν φιλίες στο χώρο, οι οποίες όμως θα είναι λιγοστές και μετρημένες στα δάχτυλα, αν όντως ταιριάζουν τα χνώτα σου.

Τι έχει μεγαλύτερη σημασία για έναν καλλιτέχνη, να λέει τραγούδια περισσότερα και πιο εμπορικά ή τραγούδια λιγότερα που όμως μένουν στο μυαλό του κόσμου;

Ποτέ δε μου άρεσε να βγάζω πολλά τραγούδια. Ήμουν της σκέψης να βγάζω λιγότερα και πιο ποιοτικά. Γιατί το ένα «τρώει» το άλλο και στο τέλος δε γίνεται τίποτα!

Υπάρχουν στο βιογραφικό σου πολλές συνεργασίες. Με ποιον καλλιτέχνη θα ήθελες να δουλέψεις ξανά;

Φέτος είχα την τύχη και τη χαρά να δουλέψω με τον Αντύπα. Το ήθελα πολύ και θα ξανά συνεργαζόμουν μαζί του. Ένας ευγενέστατος άνθρωπος, μας καλοδέχτηκε και περάσαμε έναν εκπληκτικό χειμώνα.

Ποια είναι τα μελλοντικά σου σχέδια; Μας ετοιμάζεις κάποιο νέο τραγούδι;

Πριν μερικές μέρες έβγαλα το νέο μου τραγούδι «Ώρες μοναξιάς», ένα πολύ ωραίο και αγαπημένο μου πλέον τραγούδι. Όσο για τα μελλοντικά μου σχέδια εύχομαι να συνεχίσω με επιτυχία να υπάρχω στο χώρο και να «βγάζω» όποτε χρειάζεται καλά τραγούδια, κατά καιρούς και όχι συχνά!

Σπύρος Πανταζόπουλος: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο της Πάτρας» 3

Σπύρος Πανταζόπουλος: «Ευχαριστώ όλο τον κόσμο της Πάτρας» 4

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα