Σπύρος Μυλωνάς: Η ζωή μας εξαρτάται από το νερό

22.03.2021 / 12:32
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
mylonas_nea_kalh

Η ζωή εξαρτάται από το νερό και το νερό εξαρτάται από όλους μας, αναφέρει σε μήνυμά του για την παγκόσμια ημέρα του νερού ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Μυλωνάς. Το πλήρες μήνυμα του Δημάρχου έχει ως εξής:

«Γιορτάζουμε σήμερα την παγκόσμια ημέρα του νερού. Η συζήτηση οφείλει να ξεκινήσει από μια κρίσιμη παραδοχή όλων μας: Το νερό είναι βασικό αγαθό σε ανεπάρκεια. Αυτό ισχύει γενικώς, ισχύει και για το Δήμο μας. Αντιμετωπίζουμε προβλήματα επάρκειας αλλά και ποιότητας. Οι συνδημότες συχνά βρίσκονται αντιμέτωποι με διακοπές νερού όπως επίσης και με νερά επιβαρυμένα ποιοτικά, γεγονός που σχετίζεται, προ παντός, με την εκτεταμένη χρήση φυτοφαρμάκων και λιπασμάτων που επιβαρύνουν τους υπόγειους υδροφόρους ορίζοντες.

Ο στόχος της δημοτικής αρχής είναι σταθερός και βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης. Η διάθεση νερού άφθονου σε ποσότητα και άριστου σε ποιότητα για όλους τους συνδημότες. Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε τροχιά υλοποίησης αφού ήδη οι πρώτες τοπικές κοινότητες έχουν αρχίσει να υδρεύονται από το φράγμα του Πείρου σε μια προσπάθεια που θα καλύψει ολοένα και περισσότερα νοικοκυριά. Ταυτόχρονα βρίσκονται σε θετική εξέλιξη οι προσπάθειες για άρδευση του κάμπου από το φράγμα του Πηνειού.

Την ίδια στιγμή συνεχείς είναι οι προσπάθειες για καθαρισμούς δεξαμενών, χλωρίωση του νερού, παρεμβάσεις στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής, καταγραφή των υδρομέτρων και ανορθολογισμό στη λειτουργία της ΔΕΥΑΔ. Όμως, όσες κι αν είναι οι προσπάθειες του Δήμου, το πρόβλημα είναι γενικότερο. Αφορά την ορθολογική χρήση του νερού κι αυτό συνιστά κοινή υποχρέωση όλων μας. Της Πολιτείας, του Δήμου, των Δημοτών.

Η ζωή μας εξαρτάται από το νερό και το νερό εξαρτάται από όλους μας».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα