Σπιτική μακαρονόπιτα

01.03.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
makaronopita-500-960x480

Η πιο εύκολη μακαρονόπιτα με φύλλο από τον Πέτρο Συρίγο, που μπορείτε να την πείτε και πίτα της τεμπέλας!

Υλικά

1 πακέτο μακαρόνια χοντρά με τρύπα
250 ml φρέσκο γάλα 3,5%
400 γραμμ. φέτα
200 γραμμ. γραβιέρα τριμμένη
5 αυγά (4 για την γέμιση και 1 για τα φύλλα)
100 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Αλάτι & πιπέρι

Διαδικασία

Βράζετε πρώτα τα μακαρόνια για 12 λεπτά. Σουρώνετε τα μακαρόνια αλλά δεν τα κρυώνετε. Λιώνετε τα 50 γρ βούτυρο γάλακτος και το ανακατεύετε με τα μακαρόνια. Προσθέτετε το γάλα και τη μισή φέτα. Την άλλη μισή την τρίβετε σε χοντρά κομμάτια και ανακατεύετε με την τριμμένη γραβιέρα.

Χτυπάτε 4 αυγά και τα προσθέτετε και αυτά στο μείγμα με τα μακαρόνια. Τα ανακατεύετε όλα μαζί και αλατοπιπερώνετε. Βουτυρώνετε το ταψί. Βάζετε τα πέντε φύλλα κάτω βουτυρωμένα και τα υπόλοιπα 5 από πάνω.

Πάντα αλείφετε με το βούτυρο γάλακτος. Χτυπάτε σε ένα πιάτο ένα αυγό με λίγο γιαούρτι και αλείφετε την μακαρονόπιτα από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 40-45 λεπτά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα