Σπιτικές αλμυρές και γλυκές βάφλες

24.02.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
spitikes-vafles-500-960x480

Φτιάξτε αλμυρές βάφλες σαν πιτσάκια αλλά και γλυκιές με πραλίνα και φράουλα! Ιδανικές συνταγές για πάρτι, μαραθώνιο Netflix ή απλώς όταν λιγουρεύεστε κάτι λαχταριστό και εύκολο…

Υλικά

2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 φλιτζ. γάλα
1 φλιτζ. βούτυρο λιωμένο
2 αυγά χωρισμένα σε κρόκο και ασπράδι

Διαδικασία

Σε μεγάλο μπολ αναμειγνύετε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το μπέικιν πάουντερ. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάτε το γάλα και το βούτυρο. Ρίχνετε το μείγμα υγρών στο μείγμα στερεών και ανακατεύετε. Στο σταθερό μίξερ (ή με μίξερ χειρός) χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια σε μαρέγκα, δηλαδή μέχρι να γίνουν λευκή κρέμα και να σχηματιστούν απαλές κορυφές. Με μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης) αναμειγνύετε απαλά τη μαρέγκα με το μείγμα για βάφλες.

Βουτυρώνετε τη βαφλιέρα, την οποία έχετε θέσει σε λειτουργία. Ρίχνετε 4-5 κ.σ. από το μείγμα στη συσκευή και ψήνετε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα. Σερβίρερε αμέσως. Μερικές ιδέες σερβιρίσματος είναι να συνοδεύσετε τις υπέροχες σπιτικές βάφλες σας με μέλι, παγωτό, λιωμένη σοκολάτα, μαρμελάδα, ζάχαρη, σιρόπι, φρούτα και ό,τι τραβάει η όρεξή σας! Φυσικά μπορείτε και με τσένταρ και αλλαντικά για αλμυρό αποτέλεσμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα