Σπιτικά ψωμάκια μπύρας

05.05.2022 / 9:30
psomakia-mpira-500

Έχουμε πει πολλές φορές ότι το σπιτικό και χειροποίητο έχει άλλη νοστιμιά! Γι’ αυτό ο Πέτρος Συρίγος φτιάχνει πεντανόστιμα, πανεύκολα και ατομικά ψωμάκια τα οποία φουσκώνουν χωρίς μαγιά αλλά με μπύρα.

Υλικά

550 γραμμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 μπύρα 330ml
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Θυμάρι προαιρετικά
Τυρί φέτα προαιρετικά

Διαδικασία

Βάζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ και κάνουμε μια λακκούβα. Προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από τη φέτα και ανακατεύουμε. Μεταφέρουμε στον πάγκο που τον έχουμε αλευρώσει λιγο και κάνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αν θελουμε προσθέτουμε τριμμένη φέτα.

Κόβουμε σε μικρά ζυμάρια 6-7 κομμάτια. Βάζουμε τα ψωμάκια σε ταψί με λαδόκολλα, αφήνοντας κενά μεταξύ τους. Λαδώνουμε από πάνω με ένα πινέλο με ελαιόλαδο ή σπάμε ένα κρόκο αυγού, το ανακατεύουμε με ελάχιστο νερό και τα περνάμε με ένα πινέλο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20-30 λεπτά αναλογώς τον φούρνο και τα ψωμάκια μπίρας είναι έτοιμα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα