σπιράλ : Η Πάτρα «εκτός» μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων

24.08.2023 / 15:26
spiral-stadio (3)

Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής στις ερωτήσεις του σπιράλ για τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας και τον τελικό κυπέλου 2024 της ΕΠΟ

Ερωτήματα για το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού κυπέλου της ΕΠΟ στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο και τη διέλευση της Ολυμπιακής Φλόγας από την Πάτρα το 2024, κατέθεσε το σπιράλ στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (Δευτέρα 21/8/2023) και έλαβε ανάλογες απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο.

Συγκεκριμένα, ο δημοτικός σύμβουλος του σπιράλ Θάνος Δούρος έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα στηΔημοτική Αρχή:

Πρώτο ερώτημα: Σύμφωνα με δημοσιεύματα, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο είναι υποψήφιο για την διεξαγωγή του τελικού Κυπέλλου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Έχει αποσταλεί, δε, σχετική αλληλογραφία από πλευράς της ΕΠΟ προς το Δήμο. Αξίζει να σημειωθεί ότι φέτος ο τελικός του κυπέλλου έγινε στο Βόλο, παρότι είχε προταθεί και το Παμπελοποννησιακό. Και αυτό γιατί ο Δήμος Βόλου απλά κατέθεσε πληρέστερο φάκελο διεκδίκησης, ενώ ο Δήμος Πατρέων αδιαφόρησε όταν ζητήθηκαν συγκεκριμένες παρεμβάσεις και προσθήκες στο στάδιο – στολίδι, κατά τα λεγόμενα της Δημοτικής Αρχής. Το ερώτημα είναι λοιπόν: Θα διεκδικήσει ο Δήμος μας με αξιώσεις, ως διαχειριστής του σταδίου τον τελικό του κυπέλλου για το 2024 με όλες τις ευεργετικές για την πόλη συνέπειες (οικονομική τόνωση, ενίσχυση του ταμείου του Δήμου, προβολή της πόλης μας πανελληνίως, εξωστρέφεια); Ή μήπως έχει αποφασίσει η ΔΑ ότι δεν έχει ανάγκη η πόλη μας τις αθλητικές διοργανώσεις;

Δεύτερο ερώτημα: Το 2024 είναι Ολυμπιακή χρονιά. Υπάρχει επικοινωνία με τη ΔΟΕ ως προς την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία; Γνωρίζουμε αν θα περάσει η Ολυμπιακή φλόγα από την πόλη μας, μια κατ’ εξοχήν Ολυμπιακή πόλη; Ας αναλογιστούμε πως οι στίχοι του Ολυμπιακού ύμνου είναι έργο του Πατρινού Κωστή Παλαμά, η πόλη μας είναι γενέτειρα πολλών Ολυμπιονικών και το πέρασμα και η διανυκτέρευση της δάδας από την Πάτρα μέχρι το 2018 ήταν δεδομένα.

Με το γνώριμο απαξιωτικό ύφος, οι απαντήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, , για το μεν πρώτο ερώτημα, ήταν ότι όντως η ΕΠΟ απέστειλε έγγραφο ενδιαφέροντος για το Παμπελοποννησιακό. Λόγω και των τελευταίων εξελίξεων με τη δολοφονία οπαδού «από φασιστικά στοιχεία», όπως ανέφερε, και τη σχετική επικινδυνότητα που απορρέει από έναν τέτοιον αγώνα για την πόλη, η Δημοτική Αρχή το απέρριψε. Για το δεύτερο ερώτημα, ο κ. Πετρόπουλος απάντησε πως η ΔΑ έχει αναπτύξει άριστες σχέσεις με όλους τους αθλητικούς φορείς σε όλα τα επίπεδα. Επειδή, ωστόσο, η λαμπαδηδρομία έχει μετατραπεί σε εμπορικό προϊόν από τη ΔΟΕ και τους χορηγούς και τα κριτήρια διέλευσης της δεν είναι ούτε ο Παλαμάς, ούτε η παράδοσή μας ως Ολυμπιακή πόλη, αλλά μόνο οικονομικά, η ΔΑ, βρισκόμενη ιδεολογικά απέναντι, δεν ασχολείται πλέον με το γεγονός.

Στο 2:10:10 του βίντεο στο https://www.youtube.com/watch?v=QaJAxb3_bxQ οι ερωτήσεις και κατόπιν οι

απαντήσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα