Παρασκευή, 14.05.2021, 4:55 μμ

Σπείρα που διακινούσε επικίνδυνα αναβολικά έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας

07.04.2021 / 19:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
anavolikos-1536x1011

Σπείρα που διακινούσε σε Ελλάδα και εξωτερικό μεγάλες ποσότητες αναβολικών ουσιών, εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθησαν χθες, Τρίτη, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, έπειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό μέλος.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία και παράβαση των νομοθεσιών που αφορούν στον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό, την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, καθώς και για όπλα.

Ως προς την επικινδυνότητα των σκευασμάτων για τη δημόσια υγεία, επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, οι δράστες χρησιμοποιούσαν, μεταξύ άλλων, ουσία η οποία έχει απαγορευθεί παγκοσμίως εδώ και χρόνια, λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών από τη χρήση της.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η δράση του κυκλώματος ξεκίνησε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 και δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση σκευασμάτων με παράνομες αναβολικές ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό τη βελτίωση της αγωνιστικής διάθεσης, ικανότητας και απόδοσης αθλητών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα