Σπαρτιάτες: Συνεχίζουν το αντάρτικο οι βουλευτές

29.08.2023 / 8:48
Spartiates

Έναν μήνα μετά το πρωτοφανές αντάρτικο βουλευτών εναντίον του προέδρου του κόμματος, οι Σπαρτιάτες συνεδρίασαν την Δευτέρα το απόγευμα. Ο Βασίλης Στίγκας για περίπου μιάμιση βρέθηκε τετ- α- τετ με τους 11 βουλευτές του, που λίγες εβδομάδες πριν τον είχαν απομονώσει με κοινή δήλωση τους.

Η αιτία της έντασης ήταν το καμπανάκι που «χτύπησε» ο Βασίλης Στίγκας στον βουλευτή Φλώρο, όταν εκείνος -αυτοβούλως όπως είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιάτων- από το βήμα της βουλής δήλωσε την στήριξη του στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη για τον δήμο Αθηναίων.

Παρότι τότε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών είχε προειδοποιήσει για μέτρα, τελικά οι Σπαρτιάτες σε ανακοίνωση τους δηλώνουν ότι είναι υπέρ της υποψηφιότητας του καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση Κασιδιάρη, με τον αστερίσκο ότι «έχουμε αρκετές και διαφορετικές ιδεολογικές-πρακτικές προσεγγίσεις».

Στη χθεσινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας, μάλλον περισσότερα ζητήματα άνοιξαν παρά έκλεισαν. Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν το συνέδριο του κόμματος. Οι βουλευτές, ζητούν να γίνει άμεσα με ανοιχτές και δημοκρατικές διαδικασίες και τη συμμετοχή της βάσης. Σε αυτή την σκέψη φαίνεται ότι έχει εκφράσει κάποιες επιφυλάξεις ο Βασίλης Στίγκας, αναγνωρίζοντας πιθανές παγίδες. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στην νέα συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη. Πηγές των Σπαρτιατών αναφέρουν ότι όλα τα προβλήματα θα λυθούν την ίδια μέρα και θα ανακοινωθούν οι όποιες αποφάσεις ληφθούν.

Το συνέδριο πάντως, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φέρει εξελίξεις στο κόμμα των Σπαρτιατών, ενδεχομένως ακόμα και τεθεί θέμα ηγεσίας. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζει η πλευρά Στίγκα, παλεύοντας ακόμα να αποδείξει ότι εκείνος έχει τον πλήρη έλεγχο του κόμματος και των βουλευτών, παρότι η υπογραφή των 9 βουλευτών που τον αποδοκίμαζαν για χάρη του Ηλία Κασιδιάρη είναι ακόμη νωπή. Σε αυτό που μπόρεσαν να συμφωνήσουν όλες οι πλευρές είναι στην υποψηφιότητα Κασιδιάρη, το οποίο και αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη μεγάλη επιρροή που ασκεί ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στο κόμμα των Σπαρτιατών.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα