Υλικά
- 500 γρ. σπαγγέτι
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι, το ξύσμα
- 250 γρ.τυρί
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 10 φέτες γαλοπούλα, σε κυβάκια
- αλάτι, μαύρο πιπέρι
- κόκκους ροζ πιπέρι προαιρετικά
Διαδικασία
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί.
Βήμα 3
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη ζάχαρη για 1΄-2΄ να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.
Βήμα 4
Σουρώνουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, μαζί και 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε.
Βήμα 5
Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα και τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε ξανά.
Βήμα 6
Σερβίρουμε αμέσως με ροζ πιπέρι αν θέλουμε και μπόλικο τυρί.