Σπαγγέτι με τυρί κρέμα και αλλαντικά

11.09.2024 / 20:10
SPAGGETI_ALLANTIKA_NET

Υλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, το ξύσμα
  • 250 γρ.τυρί
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 10 φέτες γαλοπούλα, σε κυβάκια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι
  • κόκκους ροζ πιπέρι προαιρετικά

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που κοχλάζει ρίχνουμε το σπαγγέτι και το βράζουμε σύμφωνα τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά λίγο αλάτι, μαύρο πιπέρι, 1 κ.σ. ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού και το τυρί.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με τη ζάχαρη για 1΄-2΄ να καραμελώσουν. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Σουρώνουμε το ζυμαρικό και το ρίχνουμε στο τηγάνι με το κρεμμύδι, μαζί και 1 φλιτζάνι από το νερό που έβρασαν. Ανακατεύουμε.

Βήμα 5

Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σάλτσα με το τυρί κρέμα και τη γαλοπούλα. Ανακατεύουμε ξανά.

Βήμα 6

Σερβίρουμε αμέσως με ροζ πιπέρι αν θέλουμε και μπόλικο τυρί.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα


max fm