Σπαγγέτι με κεφτεδάκια και σάλτσα καρμπονάρας

25.01.2021 / 9:33
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
e8658cb4a1b6dba2ad4d07e8c6d174b9_L

Η αγαπημένη spaghetti & meatballs μακαρονάδα σε σάλτσα καρμπονάρας, ένας συνδυασμός που θα σας τρελάνει!

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. σπαγγέτι

250 γρ. κιμά μοσχαρίσιο, από σπαλομίτα

250 γρ. κιμά χοιρινό

1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

7 φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

2 κ.σ. μουστάρδα, απαλή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα:

600 γρ. μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 4

200 γρ. μπέικον

200 γρ. gouda, τριμμένο

400 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Για τα κεφτεδάκια: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά, το κρεμμύδι, το δυόσμο, το μαϊντανό, τη μουστάρδα, λίγο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια φορώντας γάντια μιας χρήσης.

2Μόλις ομογενοποιηθεί η ζύμη, την πλάθουμε σε μπαλάκια των 50 γρ. και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί του φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα.

3Στη συνέχεια, ψήνουμε τα κεφτεδάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις πάνω κάτω για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη.

4Παράλληλα, τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σπαγγέτινι βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.

5Για τη σάλτσα: Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το μπέικον και το ψήνουμε για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.

6Όταν είναι έτοιμο, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και το κόβουμε σε κυβάκια.

7Κατόπιν, στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν χρώμα.

8Έπειτα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το μπέικον, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει μία βράση.

9Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε τα κεφτεδάκια, τα σπαγγέτι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα και σιγομαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

10Τέλος, προσθέτουμε το τυρί gouda, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη μακαρονάδα ζεστή.

giorgostsoulis.com

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα