Παρασκευή, 15.01.2021, 3:54 πμ

Σπανακόρυζο με ντομάτα

04.01.2021 / 9:24
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
3751_spanakorizontomataland_sized

ΥΛΙΚΑ

Για το σπανακόρυζο

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ρύζι parboiled
  • 60 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 700 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. νερό
  • 1.000 γρ. σπανάκι φρέσκο, καθαρισμένο και κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 20 γρ. άνηθος
  • 20 γρ. χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 10  γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σπανακόρυζο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς χρυσάφι χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσει. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το νερό, τη ντομάτα, τον πελτέ ντομάτας και τη ζάχαρη και αλατίζουμε. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.

Ρίχνουμε το σπανάκι στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι ο όγκος του να μειωθεί αρκετά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.

Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού και τον άνηθο.

yiannislucacos.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΝΕΟΛΟΓΟ