«Σώστε μας από τους Ταλιμπάν» – Δραματική έκκληση εγκλωβισμένων

23.08.2021 / 20:00
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
ka 57

Δραματικές είναι οι στιγμές που βιώνει το Αφγανιστάν μετά την επικράτηση των Ταλιμπάν με τους εγκλωβισμένους να προσπαθούν να γλιτώσουν και να απευθύνουν έκκληση για βοήθεια. Έκκληση να φύγουν από την κόλαση και από μια περιοχή που κυριολεκτικά φλέγεται.

Από το Αφγανιστάν στην Ελλάδα οι εγκλωβισμένοι ζητούν βοήθεια παρακαλώντας τις μεγάλες δυνάμεις να μην τους ξεχάσουν. «Εδώ και 4 ημέρες δεν έχουμε βγει έξω, έχουμε κάποιες προμήθειες για κάποιες μέρες αλλά δεν ξέρω πόσο ακόμα θα κρατήσουν οι προμήθειες που ήδη έχουμε. Αλλά είναι επικίνδυνο να βγεις έξω. Ακούς παντού πυροβολισμούς», λέει αποκλειστικά στην εκπομπή Live News ο Μασούντ, Αφγανός εγκλωβισμένος.

«Οι ζωές μας είναι σε κίνδυνο. Δεν μπορούμε να βγούμε έξω. Οι άνδρες μπορούν να βγουν έξω. Τα παιδιά μπορούν να βγουν έξω. Τα σχολεία είναι κλειστά. Δεν μπορούμε να βγούμε για να αγοράσουμε πράγματα. Είμαστε πολύ φοβισμένοι, σκεφτόμαστε συνέχεια ότι θα έρθουν και θα μας χτυπήσουν την πόρτα, να μας πάρουν τους άνδρες και δεν ξέρω και τι άλλο θα κάνουν», λέει η Γουαχίντα, Αφγανή εγκλωβισμένη, μητέρα του Μασούντ.

Ο κίνδυνος για την 45χρονη Γουαχίντα και τον γιο της πολλαπλάσιος, αφού ο άντρας της δούλευε στην Εθνική Ασφάλεια του Αφγανιστάν. Κλειδαμπαρωμένοι μέσα στο σπίτι τους, ζουν πλέον με τον τρόμο ότι οι Ταλιμπάν, που κυκλοφορούν με λίστες, θα χτυπήσουν από στιγμή σε στιγμή την πόρτα τους.

Οι εικόνες με γυναίκες να πηγαίνουν σχολείο ή να δουλεύουν είναι παρελθόν. Η Γουαχίντα παρακαλεί να φύγει με κάποιο αεροπλάνο. Στο σπίτι τρέμουν την στιγμή που η πόρτα θα χτυπήσει.

«Χρειαζόμαστε όλοι βοήθεια. Αυτό θέλουμε. Οι Δυτικές χώρες να μας βοηθήσουν και να τελειώσει αυτός ο πόλεμος. Δεν έχουμε καν διαβατήρια για να φύγουμε. Εάν δεν βελτιωθεί η κατάσταση χρειαζόμαστε βοήθεια από άλλες χώρες για να μας πάρουν».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα