Σωματείο “Ιπποκράτης”: Συμμετέχει στην σημερινή απεργία των υγειονομικών

01.12.2021 / 9:20
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
unnamed

Την Τετάρτη 1/12/21, εμείς οι ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ, ακόμη μια φορά ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ. Συνεχίζουμε τις ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ στην συνεχιζόμενη κοροϊδία της κυβέρνησης,
 Που αρνείται πεισματικά να επιστρέψει στην δουλειά τούς ευρισκόμενους σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ Συναδέλφους μας, τους τόσο αναγκαίους και απαραίτητους ΕΙΔΙΚΑ σ΄ αυτήν την φάση της έξαρσης της πανδημίας,
 Που αρνείται να κάνει ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ, που αρνείται να μονιμοποιήσεις τους ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ,
 Που αρνείται να μας εντάξει στα ΒΑΕ,
 Που επιδιώκει την περικοπή του ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ,
 Που με βάσει τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δεν διαψεύστηκαν, θέλει τον αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων μας ακόμη και από τη χορήγηση του ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ, του «κοινωνικού μερίσματος».
Αυτή η προαναφερόμενη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΜΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ, όπου ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ τους Συναδέλφους μας να ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ, γίνεται σε μια πάρα δύσκολη περίοδο για το Νοσοκομείο μας και τους Συναδέλφους Εργαζόμενους σε αυτό, δεδομένου ότι βιώνουμε κάτω από τις πιο άσχημες συνθήκες αυτήν την ΝΕΑ ΕΞΑΡΣΗ της ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ, μια κατάσταση που αν και την έχουμε αναδείξει και καταγγείλει πάρα πολλές φορές, δυστυχώς συνεχίζει να υφίσταται γιατί δεν υπάρχει κανένας για να ¨ακούσει¨ και να παρέμβει. Οι Διοικούντες κάνοντας την μια αστοχία πάνω στην άλλημ επικαλούμενοι ¨άνωθεν κατευθύνσεις¨ έχουν δημιουργήσει μια άκρως εκρηκτική κατάσταση στην λειτουργία του Νοσοκομείου μας, το οποίο δυστυχώς συνεχίζει να λειτουργεί, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες:
 Με απαράδεκτες χωροταξικές διευθετήσεις, αντιλειτουργικές και επικίνδυνες.
 Με λειτουργικές πρακτικές και χειρισμούς που σαφώς εξοργίζουν.
 Με συμπεριφορές και μετακινήσεις Συναδέλφων που προκαλούν.
και το χειρότερο με τεράστιες ελλείψεις Προσωπικού
 Τόσο Ιατρών, που με μια μεγάλη καθυστέρηση είδαν και καταγγέλλουν και αυτοί όλα όσα εμείς καταγγέλλουμε εδώ και πάρα πολύ καιρό και μάλιστα καθημερινά
 ‘Οσο και Εργαζόμενων, που σ΄αυτήν την φάση καταγράφουμε πολλές αποχωρήσεις, (110 περίπου Συνάδελφοι έφυγαν ή έδιωξαν οι κυβερνώντες από τον χώρο μας μεσα στην περίοδο της πανδημίας, έκ των οποίων οι 30 το τελευταίο δίμηνο, αποχωρήσεις που προστίθενται στις 250 κενές οργανικές θέσεις που είχαμε πρό πανδημίας), 130 σε ΑΝΑΣΤΟΛΗ και 25 περίπου σταθερά νοσούντες λόγω covid.
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ λοιπόν και ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ από τις καταστάσεις που βιώνουμε και την στάση των Διοικούντων, που δεν ακούν και δεν επιλύουν τα προβλήματά μας, την Τετάρτη 1η του Δεκέμβρη ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ:
 Απεργούμε για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό της κυβέρνησης απέναντι μας που συνεχίζει να απορρίπτει πεισματικά την ένταξή μας στα ΒΑΕ και την μη αναγνώριση της νόσησης από κορονοϊό ως επαγγελματική ασθένεια, παρά τους θανάτους συνάδελφων μας.
 Απεργούμε γιατί δεν αντέχουμε άλλο την εντατικοποίηση της δουλειάς, την σωματική και ψυχική εξουθένωση, τα αλλότρια καθήκοντα, τις συνεχείς μετακινήσεις από τμήμα σε τμήμα, τα κομμένα ρεπό και άδειες, κλπ.
 Απεργούμε για τους καθηλωμένους και πετσοκομμένους μισθούς μας. Για την μη χορήγηση του 13ου και 14ου μισθού, για την οριστική διευθέτηση στην συνέχιση της καταβολής του Ανθυγιεινού επιδόματος, τον διπλασιασμό του και την επέκταση του, κόντρα στις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης που το θέλει περικαμμμένο και σε λίγους.
 Αγανακτούμε με τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών για αποκλεισμό χιλιάδων συναδέλφων ακόμη και από τη χορήγηση «κοινωνικού μερίσματος» ύψους μισού μισθού, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ την καταβολή ολόκληρου μισθού ως επίδομα Χριστουγέννων, σε ΟΛΟΥΣ τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας.
 Αγανακτούμε και απεργούμε γιατί η κυβέρνηση αξιοποίησε την πανδημία για να περάσει μια σειρά από αντεργατικούς νόμους, γιατί χρησιμοποίησε τον απαραίτητο εμβολιασμό ως μέσω διαίρεσης και διχασμού των εργαζομένων, των αναστολών εργασίας των συναδέλφων μας, για την προετοιμασία και την επιτάχυνση των αντιδραστικών σχεδίων της για το «νέο ΕΣΥ».
 Απεργούμε διαμαρτυρόμενοι για την διαρκή ομηρία των συμβασιούχων, καθώς επίσης και για τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις που θέλουν την επαναφορά των εργολάβων, στους τομείς της καθαριότητας και όχι μόνον, ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ την ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ, δεδομένου ότι καλύπτουν ΠΑΓΙΕΣ και ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ.

ΟΛΟΙ λοιπόν στην ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΔΙΚΔΙΚΩΝΤΑΣ:

 ΑΡΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ – ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ στην ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΜΕΣΑ, ΟΛΟΙ οι ΑΝΕΣΤΑΛΜΕΝΟΙ με ΤΕΣΤ
 ΑΥΞΗΣΗ & ΕΠΕΚΤΑΣΗ του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ & ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
 ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ
 ΕΝΤΑΞΗ των Υγειονομικών στα ΒΑΕ
 Προσλήψεις ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ και ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
 Αναγνώριση του Θανάτου από κορονοϊό ως Εργατικό ατύχημα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα