Φροντίζουμε να μην υπάρχει κανένα κόκαλο στο φιλέτο σολομού.
Μπορούμε να ψήσουμε ολόκληρο τον σολομό στο φούρνο ή σε κομμάτια.
Ελαφρά καμπυλώνουμε το φιλέτο σαν να το κάνουμε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε κοντά κοντά χαρακιές βάθους 0.5 εκ. στην πλευρά της πέτσας.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ºC.
Στρώνουμε λαδόκολλα σε ταψί. Ζεσταίνουμε το ταψί στον φούρνο για 10′.
Ανακατεύουμε το ξύσμα, τη ζάχαρη, τον ανθό αλατιού, το θυμάρι και τα πιπέρια. Τα πασπαλίζουμε στον πάγκο.
Αλείφουμε το ψάρι με λάδι ολόγυρα. Κυλάμε το σολομό και από τις δυο πλευρές να κολλήσουν τα υλικά επάνω.
Ακουμπάμε το φιλέτο στο καυτό ταψί με την πλευρά της πέτσας να ακουμπάει στο ταψί.
Ψήνουμε για 15′ περίπου.
Αναποδογυρίζουμε το ολόκληρο φιλέτο και ψήνουμε για 7′ περίπου.
Αφήνουμε να σταθεί για 5′ και σερβίρουμε σε πιατέλα με τα λαχανικά και τη σάλτσα.