Σοκολατόπιτα με καρύδια και επικάλυψη σάλτσας σοκολάτας

10.11.2020 / 15:12
Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Share on print
sokolatopita-430x575

Ζουμερή και απίστευτα λαχταριστή σοκολατόπιτα με καρύδια, που σερβίρετε με σάλτσα σοκολάτας και αν θέλετε με μία μπάλα παγωτό.

Υλικά

  • 400γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 200γρ. βούτυρο, σε κυβάκια
  • 6 αβγά
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • ¾ φλιτζανιού αλεύρι
  • 1½ φλιτζάνι καρύδια
  • 200ml κρέμα γάλακτος
  • 200γρ. κουβερτούρα, σε κομματάκια
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • 2 κουτ. σούπας ουίσκι ή άλλο ποτό της επιλογής σας

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 190οC στον αέρα. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί. Προσθέτετε το βούτυρο να λιώσει κι αυτό μαζί με τη σοκολάτα.

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με τη ζάχαρη και τα ενώνετε στο μίγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε στο μίγμα και το αλεύρι ρίχνοντάς το από ένα σουρωτήρι και ανακατεύοντας με σπάτουλα. Τέλος ανακατεύετε μέσα το ένα φλιτζάνι από τα καρύδια.

Βουτυρώνετε και αλευρώνετε ένα ταψάκι διαστάσεων 25×35εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα που ετοιμάσατε. Ψήνετε τη σοκολατόπιτα στο φούρνο για 20 λεπτά. Την αφήνετε να κρυώσει.

Ετοιμάζετε την επικάλυψη: Βάζετε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι να πάρει βράση και τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ. Ρίχνετε την καυτή κρέμα πάνω από τη σοκολάτα και μετά από λίγο ανακατεύετε με σπάτουλα. Τέλος, ενσωματώνετε το μέλι και το ουίσκι. Αδειάζετε το μίγμα πάνω από τη σοκολατόπιτα και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα.

Κόβετε και σερβίρετε το γλυκό αφού κρυώσει. Αν θέλετε, συνοδεύετε το κάθε κομμάτι με μια μπάλα παγωτό βανίλια.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα