Σοκολατένια τρουφάκια από τα πασχαλινά κουλουράκια που περίσσεψαν

08.05.2021 / 19:22
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
pexels-photo-5150176

Συμβαίνει συχνά τις ημέρες που ακολουθούν το Πάσχα να κοιτάμε τις πιατέλες με τα γλυκά να μένουν απείραχτα, ώσπου να καταλήξουν στα σκουπίδια. Όμως, τα πασχαλινά κουλουράκια μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για ένα γλυκάκι απολαυστικό, πανεύκολο και όλο σοκολάτα.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι σοκολάτα, τυρί κρέμα και λίγο κονιάκ και αυτό το τρουφάκι θα γίνει το αγαπημένο σας γλύκισμα ώσπου να τελειώσουν τα πασχαλινά κουλουράκια.

Αντικαθίστανται, φυσικά, και με μπισκότα.

Υλικά

300 γρ. πασχαλινά κουλουράκια, θρυμματισμένα
200 γρ. τυρί κρέμα
100 γρ. καρύδια
1 σφηνάκι κονιάκ
200 γρ. σοκολάτα
100 γρ. τρούφα σοκολάτας (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Θρυμματίζουμε τα πασχαλινά κουλουράκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Γυρίζουμε σε μπολ και αναμειγνύουμε με το τυρί κρέμα, τα καρύδια, το κονιάκ και ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τρουφάκια διαμέτρου 3-4 εκατοστών και αφήνουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά, ώσπου να λιώσουμε τη σοκολάτα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και βουτάμε προσεκτικά, ένα ένα, τα τρουφάκια. Ακουμπάμε τα τρουφάκια σε σχάρα ή λαδόκολλα για να κρυώσει η σοκολάτα.
Αν χρησιμοποιείτε τρούφα, κυλήστε τα τρουφάκια στην τρούφα πριν τα αφήσετε να κρυώσει η σοκολάτα.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα