Σοκ: Κατηγορούν την Ελληνίδα Υπουργό του Μακρόν, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου για δύο βιασμούς

22.06.2022 / 15:49
ZAXAROPOULOU

Η γαλλική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα έπειτα από την κατάθεση δύο μηνύσεων για βιασμό κατά της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου, μέλους της γαλλικής κυβέρνησης, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία του Παρισιού.

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Γαλλίδα ελληνικής καταγωγής, είναι υφυπουργός αρμόδια για την Ανάπτυξη, την Γαλλοφωνία και τις Διεθνείς Εταιρικές Σχέσεις.

Σύμφωνα με το περιοδικό Marianne, που αποκάλυψε το θέμα, οι πράξεις οι οποίες της προσάπτονται διαπράχθηκαν στο πλαίσιο της άσκησης του επαγγέλματός της ως γυναικολόγου, την εποχή που εξασκούσε το επάγγελμα της γυναικολόγου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η πρώτη καταγγελία κατατέθηκε στις 25 Μαΐου και ακολούθησε, δύο ημέρες αργότερα, έρευνα από την εισαγγελία του Παρισιού για να «διαπιστωθεί αν τα γεγονότα είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού αδικήματος».

Μια δεύτερη καταγγελία κατατέθηκε την Πέμπτη 16 Ιουνίου. Σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στον φάκελο που επικαλείται το περιοδικό Marianne, οι καταγγελίες για βιασμό έλαβαν χώρα «στο πλαίσιο της άσκησης του ιατρικού της επαγγέλματος», το 2016, σε μια ενήλικη γυναίκα. Οι πληροφορίες επιβεβαιώθηκαν από το AFP.

Σύμφωνα με το FranceInfo «εκτελούσε τα καθήκοντά της ως γιατρός στο νοσοκομείο Trousseau και στο νοσοκομείο Tenon, στο Παρίσι, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή Emile Daraï, οοποίος ίδιος υπόκειται σε δικαστική έρευνα και κατηγορείται για βιασμό και γυναικολογική βία από 25 ασθενείς».

Η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου διορίστηκε στις 20 Μαΐου στην κυβέρνηση της Elisabeth Borne. Στο παρελθόν ήταν ευρωβουλευτής του LREM και εργάστηκε κατά την προηγούμενη θητεία της για την προώθηση της καλύτερης αναγνώρισης της ενδομητρίωσης.

Εάν η έρευνα επανεξετάσει τα γεγονότα, είναι πιθανό να εμπίπτουν στο πεδίο του ποινικού χαρακτηρισμού. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα νέο πλήγμα για την Elisabeth Borne, η οποία πρέπει ήδη να διαχειριστεί την υπόθεση του Damien Abad, ο οποίος επίσης κατηγορείται για βιασμό.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα