Σοφιανός και Παντελάκη στο Λιθογραφείον

11.03.2023 / 16:30
c001

Ο Αγαμέμνων του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Γεωργαλά επιστρέφει στην Πάτρα για τρείς μόνο παραστάσεις. Μετά τη θερμή ανταπόκριση κοινού και κριτικών στην Αθήνα, η παράσταση Αγαμέμνων του Γιάννη Ρίτσου επιστρέφει στο Θέατρο Λιθογραφείον της Πάτρας αρχικά με μια δωρεάν παράσταση για το κοινό. Οι συντελεστές αποφάσισαν ότι αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος και η πιο αποτελεσματική προθέρμανση για το κοινό της Πάτρας.

Έτσι την Πέμπτη 16 Μαρτίου και ώρα 21.15, στο θέατρο Λιθογραφείον η είσοδος είναι δωρεάν! Οι επόμενες παραστάσεις έχουν οριστεί για το Σάββατο 18 Μαρτίου, ώρα 21.00 και την Κυριακή 19 Μαρτίου, ώρα 19.00. Στην παράσταση ο Αγαμέμνων του Γ. Ρίτσου κατεβαίνει από το βάθρο του ήρωα και γίνεται ο άνθρωπος που αγωνιά για το εφήμερο της ύπαρξης. Κατανοεί τη ματαιότητα της φιλοδοξίας και ξεκαθαρίζει τους προσωπικούς του λογαριασμούς την ύστατη στιγμή πριν το φοβερό βήμα. Είναι ένα κείμενο ενδοσκόπησης, ωριμότητας και ταπεινότητας. Ο ποιητής επιλέγει μια μεγάλη μορφή της δραματουργίας, την απογυμνώνει από τα ηρωικά της στοιχεία και την μετατρέπει σε ένα γνώριμο, «καθ΄ημάς» πρόσωπο. Ο Αγαμέμνων αφήνει κατά μέρος τον ρόλο του ηγέτη και συνομιλεί με τον άνθρωπο μέσα του και απέναντί του.

Οι δυο πρωταγωνιστές της παράστασης Γεράσιμος Σοφιανός και Μαρίνα Παντελάκη έχουν «δέσει» τόσο αρμονικά μεταξύ τους και σε συνδυασμό με το ταλέντο και την ερμηνευτική τους ικανότητα, μας περιμένουν για να μας συνεπάρουν! Η παράσταση είναι μια διοργάνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα