Σοφία Μανωλάκου: “Ότι μου συνέβη δεν μπορεί να συγκριθεί με όσα πήραν τη δικαστική οδό”

22.08.2021 / 17:38
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
manolakou0822

Αποκαλυπτική η ηθοποιός Σοφία Μανωλάκου σε συνέντευξη της.

Στη νέα καθημερινή σειρά του MEGA, “Το αύριο μας ανήκει” θα πρωταγωνιστήσει η Σοφία Μανωλάκου και μίλησε στο Τύπος TV και την δημοσιογράφο Κατερίνα Θεοδωροπούλου. Μέσα σε όλα, αναφέρθηκε στα φαινόμενα βίας που ήρθαν στο φως το τελευταίο διάστημα καθώς και στο προσωπικό της βίωμα.

Οι ηθοποιοί περνάτε πάντα μηνύματα μέσα από ρόλους στην τηλεόραση και το θέατρο. Διανύουμε μια εποχή δύσκολη κοινωνικά, που δυστυχώς το φως της δημοσιότητας βλέπουν ιστορίες και περιστατικά γυναικοκτονίας, σεξουαλικής και λεκτικής βίας. Πως βλέπεις την κατάσταση;

Με σοκάρει το γεγονός ότι, ενώ τα τελευταία χρόνια ο κόσμος εξελίσσεται ραγδαία ως προς την τεχνολογία και την πρόσβαση σε πληροφορίες, εμείς ως άνθρωποι γυρνάμε χρόνια πίσω. Δεν έχει σημασία αν τα θύματα είναι άντρες ή γυναίκες, ντόπιοι ή ξένοι, σημασία έχει να μην υπάρξουν άλλα θύματα, να μην υπάρχουν θύτες που νομίζουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους και χρησιμοποιούν την «υποτιθέμενη» υπεροχή τους εις βάρος άλλων ανθρώπων. Με τρομάζει το πόσο εύκολα καταστρέφονται και χάνονται ζωές, που άνθρωποι δεν μπαίνουν στη θέση του διπλανού τους, που αρρωστημένα μυαλά καταδικάζουν τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου. Μακάρι να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Να μην υπάρξουν άλλοι θύτες.

Ούσα νέα γυναίκα, τι θα συμβούλευες ένα κορίτσι στην ηλικία σου;

Οποιοδήποτε νεαρό άτομο θα το συμβούλευα να μην πάψει ποτέ να πιστεύει στον εαυτό του. Να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον/την κάνει να αισθανθεί κατώτερος/η. Να μιλήσει σε περίπτωση οποιασδήποτε μορφής βίας – παρενόχλησης και να ζητήσει βοήθεια. Καμιά φορά φοβόμαστε να δράσουμε. Υπάρχουν «δράκοι» στο μυαλό μας που μας κάνουν να φοβόμαστε, αλλά όλα διαλύονται όταν δρούμε για το καλό, τόσο το δικό μας όσο και της κοινωνίας.

Έχεις βιώσει με τη σειρά σου κάποιο δύσκολο περιστατικό;

Σίγουρα το περιστατικό που συνέβη σ’ εμένα δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτά που πήραν τη δικαστική οδό. Ωστόσο, νομίζω ότι ο καθένας μας σε κάποια στιγμή της ζωής του έχει βιώσει κάποια μορφή βίας. Ευελπιστώ από εδώ και πέρα να ξημερώσει μια νέα εποχή με ανεπτυγμένο το αίσθημα της ενσυναίσθησης. Πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η Γη είναι τεράστια και μας χωράει όλους επί ίσοις όροις.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα