Social Hackers Academy- Ποιοι είναι

26.01.2021 / 13:55
imageedit_1_2264186354

H ΜΚΟ “Social Hackers Academy” προσφέρει υποτροφίες σε ευπαθείς ομάδες για  να εκπαιδευτούν σε τεχνολογικές δεξιότητες, αυξάνοντας τις πιθανότητες να βρουν  εργασία σήμερα. 

● Απευθύνεται σε πρόσφυγες/μετανάστες/μακροχρόνια ανέργους 

● Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρει τεχνικές δεξιότητες στον τομέα του Software Development,  ούτως ώστε οι μαθητές να βρουν εργασία ως προγραμματιστές στον ραγδαία αναπτυσσόμενο τομέα  των νεοφυών επιχειρήσεων (Start-ups) και των τεχνολογιών διαδικτύου 

● Η ομάδα μας στηρίζει τους μαθητές στην προσπάθεια τους να βρουν εργασία, κυρίως μέσω της  σύνδεσής τους με εταιρίες-εργοδότες 

Η Social Hackers Academy (SHA) παρέχει δωρεάν online εκπαιδευτικά προγράμματα σε τεχνολογικές  δεξιότητες (εισαγωγή στις τεχνολογίες διαδικτύου / προγραμματισμός / κατασκευή εφαρμογών και  ιστότοπων), απευθυνόμενη σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Ενδιαφερόμενοι μαθητές και ενδιαφερόμενες  μαθήτριες μπορούν να αιτηθούν για μια υποτροφία, ώστε να συμμετέχουν στο πρόγραμμα “Front End Web Development”, με σκοπό να μάθουν να κατασκευάζουν ιστοσελίδες και εφαρμογές διαδικτύου (Apps), μέσα  από σχετικό υλικό και πρακτική εφαρμογή. Μετά την ολοκλήρωση των μαθημάτων αυτών, οι μαθητές θα  συνεχίσουν σε δύο επόμενα προγράμματα, τα οποία εστιάζουν στην ενδυνάμωση των λεπτών δεξιοτήτων των  μαθητών και την ενδυνάμωση του επαγγελματικού τους προφίλ.  

Τρόπος αίτησης συμμετοχής στο πρόγραμμα με υποτροφία: 

Ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα πρέπει να συμπληρώνουν ένα μικρό ερωτηματολόγιο “eligibility form”  και να καταθέσουν σχετικά έγγραφα που αποδεικνύουν την ευαλωτότητά τους (πχ  αντίγραφο δελτίου ΟΑΕΔ). Η ομάδα μας θα ελέγξει τα σχετικά έγγραφα και οι αιτούντες θα λάβουν απάντηση,  θετική για την προσφορά υποτροφίας ή αρνητική, προτείνοντας εναλλακτικούς τρόπους συμμετοχής (πχ  πληρωμής). Με αυτόν τον τρόπο, μαθητές/ριες που θα πληρώσουν τα δίδακτρα για να συμμετέχουν, θα  βοηθήσει την οργάνωση να προσφέρει περισσότερες υποτροφίες σε ευπαθείς αιτούντες/ούσες.  

Τα δύο τελευταία βήματα είναι τα ακόλουθα: 1) να παρακολουθήσουν και να ολοκληρώσουν ένα online σεμινάριο (pre course) σε ένα μήνα, αποκτώντας μια πρώτη επαφή με τον προγραμματισμό μέσω της  εκμάθησης στην γλώσσα Python και 2) αφού ολοκληρώσουν και αυτό το βήμα, ακολουθεί η συνέντευξη με  εκπρόσωπο από την ομάδα μας.  

Η οργάνωση συμμετέχει στο πρόγραμμα “Faces of Migration”, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή  Ένωση με διαχειριστή την ΜΚΟ Action Aid. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα, η Social Hackers Academy μπορεί  πλέον να ενδυναμώσει άτομα από όλη την Ελλάδα να συμμετέχουν στα online προγράμματα της, συνδέοντας  τους με κέντρα και δομές, που υπάρχει ο κατάλληλος υλικοτεχνικός εξοπλισμός, αν δεν τον έχουν ήδη.  Παράλληλα, στο πλαίσιο του προγράμματος, διοργανώνονται και online workshops και εκδηλώσεις, στις  οποίες επαγγελματίες από τον κλάδο της τεχνολογίας έρχονται “κοντά” με μαθητές και αποφοίτους των  προγραμμάτων μας, δίνοντας συμβουλές και σχετική επαγγελματική καθοδήγηση. Για μελλοντικές  εκδηλώσεις, μπορεί να παρακολουθεί κανείς τις σελίδες μας στο Facebook & Instagram. 

Λόγω της πανδημίας COVID-19, οι ευπαθείς ομάδες αυξάνονται, ως προς το είδος και τον αριθμό τους, ενώ ο  αριθμός των φαινομένων ρατσισμού και αποκλεισμού αυξάνονται προς το πρόσωπο ανθρώπων, ερχομένων  από άλλες χώρες και κουλτούρες. H SHA στοχεύει να απαντήσει σε αυτήν την ανάγκη, προσφέροντας online προγράμματα ενδυνάμωσης δεξιοτήτων και σύνδεσης με την αγορά εργασίας.  

“Πρέπει να δράσουμε σήμερα, εφόσον το αντίκτυπο της πανδημίας COVID-19 θα επηρεάσει μελλοντικές  γενιές και πρέπει να προσφέρουμε τα σχετικά εργαλεία σε αυτούς που τα έχουν ανάγκη”, υποστηρίζει ο  Δαμιανός, συν-ιδρυτής της οργάνωσης. “Έτσι, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις τωρινές και μελλοντικές  κοινωνικές, οικονομικές και εκπαιδευτικές ανάγκες που προκαλεί ανασφάλεια για το μέλλον” 

Σχετικά με την Social Hackers Academy (SHA): 

Η Social Hackers Academy είναι μια Μη-Κερδοσκοπική Οργάνωση, που προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα  σε τεχνολογικές δεξιότητες για ευπαθείς ομάδες. Η οργάνωση έχει στηρίξει πρόσφυγες, μετανάστες και  ανέργους από διαφορετικές εθνικότητες, να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με  εταιρείες, οι οποίες θέλουν να στελεχώσουν το ανθρώπινο δυναμικό τους. Το όραμα της Social Hackers Academy είναι η εκ-δημοκρατικοποίηση της πρόσβασης στην εκπαίδευση και την αγορά εργασίας για  όλους/ες. 

Για να μάθετε παραπάνω, μπείτε εδώ: www.socialhackersacademy.org. 

Η σχετική αίτηση για ενδιαφερόμενους/ες μαθητές/ριες είναι ο εξής:  

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα