Σκρέκας: Το νερό είναι και θα παραμείνει φυσικό μονοπώλιο

12.03.2023 / 9:26
skrekas-2

«Εθνικό πρωταθλητή» χαρακτηρίζει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τη ΔΕΗ, μετά την εξαγορά της Enel Romania. «Η ΔΕΗ μπορεί και πρέπει να κυριαρχήσει στα Βαλκάνια, γιατί αυτό θα είναι προς όφελος της εθνικής οικονομίας και των Ελλήνων καταναλωτών», λέει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σε ερώτηση για το νερό και τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι προωθείται η ιδιωτικοποίηση του νερού, ο κ. Σκρέκας διαβεβαιώνει ότι «το νερό ήταν, είναι και θα παραμείνει φυσικό μονοπώλιο». «Αυτό που επιδιώκουμε είναι η πολιτεία να ασκεί εποπτεία και έλεγχο ώστε να βελτιώσουμε ουσιωδώς την υπάρχουσα κατάσταση, προς όφελος των πολιτών και του δημοσίου συμφέροντος», εξηγεί.

Αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση, επαναλαμβάνει ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει την ίδια πολιτική έως ότου τελειώσει η κρίση: «προσιτές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας για όλους».

Σύμφωνα με τον κ. Σκρέκα, αναμένεται στο άμεσο μέλλον το άνοιγμα της σχετικής πλατφόρμας για τα επιδοτούμενα προγράμματα για εξοικονόμηση ενέργειας από τις επιχειρήσεις, καθώς και εγκατάσταση φωτοβολταϊκών και ηλιακών θερμοσίφωνων από νοικοκυριά. Όσον αφορά το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή», σημειώνει ότι δεδομένου του μεγάλου ενδιαφέροντος, κάθε φορά που προκύπτει δημοσιονομικός χώρος θα εντάσσονται ακόμα περισσότερες αιτήσεις στη λίστα των δικαιούχων, μέχρις ότου εξαντληθούν όλες οι αιτήσεις.

«Βασικό κριτήριο των αποφάσεών μας είναι η ανταπόκριση των πολιτών, της κοινωνίας. Κι επειδή αυτή είναι μεγάλη σε όλα τα προγράμματα που σας ανέφερα, όποτε βρίσκουμε δημοσιονομικό χώρο θα επανερχόμαστε», λέει χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα