Σκρέκας: Έρχεται ρύθμιση που θα βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές

06.12.2023 / 21:16
Kwstas-Skrekas-1

Να μειωθούν οι τιμές στο αρνί έως και 10%, καθώς και να συγκρατηθούν στα περσινά επίπεδα, οι τιμές σε μελομακάρονα και κουραμπιέδες, ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας με τους εκπροσώπους της αγοράς.

Όπως γνωστοποίησε ο ίδιος, συνεχίζονται οι έλεγχοι με αμείωτη ένταση σε όλο το εύρος προϊόντων και υπηρεσιών ενώ, σύντομα, θα μπορούν και οι ίδιοι οι καταναλωτές, άμεσα, να καταγγέλλουν παραβάσεις που εντοπίζουν μέσα από την εφαρμογή e-Katanalotis.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη εβδομάδα, στις 13 Δεκεμβρίου, στο καλάθι του νοικοκυριού προστίθενται έξι είδη που αγοράζουν οι περισσότεροι καταναλωτές για το εορταστικό τραπέζι και, ουσιαστικά, το καλάθι του νοικοκυριού μετατρέπεται σε «καλάθι των Χριστουγέννων».

Στη μάχη κατά της ακρίβειας εκτός από το εορταστικό καλάθι οι καταναλωτές μπορούν να αναζητούν και τα 1.286 είδη από 100 εταιρείες που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία «μόνιμης μείωσης τιμής».

Όπως είπε ο υπουργός, η μεσοσταθμική μείωση των τιμών αυτών των 1.286 ειδών είναι 5,5% καθώς οι τιμές έχουν μειωθεί, για τουλάχιστον έξι μήνες, σε ποσοστό που ξεκινάει από 5%, αλλά σε κάποια είδη φτάνουν και στο 10%.

Οι έλεγχοι
Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, ο υπουργός, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάϊ τόνισε ότι: «Η τήρηση της νομιμότητας και ο σεβασμός όλων των οφειλετών χωρίς διακρίσεις αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση και όποιος παρανομεί θα πληρώνει βαρύ τίμημα. Καθημερινά το υπουργείο Ανάπτυξης δέχεται 10-20 καταγγελίες στην τηλεφωνική γραμμή 1520, οι οποίες ελέγχονται, διασταυρώνονται και κατόπιν αυτού παρεμβαίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες».

Ο υπουργός έκανε αναφορά και στην εφαρμογή e-kataggelies που θα προστεθεί, μέχρι το τέλος του μήνα, όπως γνωστοποίησε μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο του Πειραιά, στην εφαρμογή του e-katanalotis. Μέσω αυτής της εφαρμογής, ο κάθε πολίτης θα μπορεί να στέλνει φωτογραφία του προϊόντος ή να στέλνει μήνυμα, όταν αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει παρανομία και θα επιλαμβάνονται του θέματος οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Αναφορικά με τις προσφορές στα καταστήματα ο υπουργός υπογράμμισε ότι έρχεται ρύθμιση στις αρχές του 2024 που θα βάλει τέλος στις εικονικές προσφορές. Επισυνάπτονται ο πίνακας με τα είδη που αποτελούν το Καλάθι του Καταναλωτή και ο πίνακας με τα έξι είδη που προστίθενται και όλα τα είδη, μαζί, αποτελούν το Καλάθι των Χριστουγέννων.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα