Σκιαδαρέσης με ΠΑΣΟΚ, Καρπέτας με ΣΥΡΙΖΑ

02.09.2023 / 17:30
5-6

Για να ξεκαθαρίζουμε κάποια πράγματα και να μη δημιουργούνται παρερμηνείες. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως στόχο, όπου δεν καταγράψει πρωτιά, να είναι δεύτερο κόμμα στις αυτοδιοικητικές κάλπες, ώστε στις ευρωεκλογές που έρχονται να αλλάξει και τυπικά ο συσχετισμός δυνάμεων στην κεντροαριστερά. Στη συνέχεια η Χαριλάου Τρικούπη θα επιδιώξει να χτίσει μια εν δυνάμει κυβερνώσα παράταξη. Ο στόχος αυτός αφορά κυρίως τις Περιφέρειες, οι οποίες είναι πιο στενά συνδεδεμένες με την κεντρική σκηνή, λόγω του όγκου τους και των αρμοδιοτήτων τους, εκεί όπου χρωματίζεται και ο χάρτης. Περίπου το ίδιο, αν και με αρκετές διαφορές, θα μπορούσαμε να πούμε πως ισχύει και στους τρεις μεγαλύτερους Δήμους: Αθηναίων, Πειραιώς και Θεσσαλονίκης.

Ως εκ τούτου, το ΠΑΣΟΚ στη Δυτική Ελλάδα στηρίζει υποψήφιο υπό τη δική του… σημαία, τον Σπύρο Σκιαδαρέση χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποτρέπονται συγκλίσεις με πρόσωπα και χώρους που θα ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα. Προς την κατεύθυνση αυτή, δηλαδή του διαχωρισμού για να μην υπάρχουν πολιτικές παρεξηγήσεις, τελικά, βοηθάει και ο Κώστας Καρπέτας, ο οποίος στην ουσία κατεβαίνει με τη… σημαία της Κουμουνδούρου. Σημαντικό παράδειγμα αυτού, το… όλο ΣΥΡΙΖΑ ψηφοδέλτιό του (είτε από λάθος σχεδιασμό, είτε γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, λόγω μικρού αποθέματος).

Τέλος, σε ότι αφορά στο Δήμο Πατρέων, η Χαριλάου Τρικούπη ενισχύει τον προερχόμενο από τα «σπλάχνα» της Βασίλη Αϊβαλή, στον οποίο έδωσε στήριξη και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά με την εξής διαφορά: Στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης είναι σαφώς πιο απαραίτητες οι συνεργασίες, δεν μετράει πολύ το κομματικό στοιχείο και υπερτερούν τα προσωπικά χαρακτηριστικά.

Α.Κ.

Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Νεολόγος*

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα