Σκανδάμης για εξαγγελίες Πέτσα : H κυβέρνηση εγκαταλείπει όσους επλήγησαν από την πυρκαγιά της Ζήριας

03.08.2021 / 16:51
Marinos Skandamis

Με ανακοίνωσή του ο Μαρίνος Σκανδάμης, Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη στο Κίνημα Αλλαγής, καταγγέλλει την κυβέρνηση για την διαχείριση της πυρκαγιάς της Ζήριας και για την ουσιαστική έλλειψη ενίσχυσης των πληγέντων από την καταστροφή.
Η δήλωση του αχαιού νομικού έχει ως εξής :
«Η πυρκαγιά της Ζήριας αποτελεί την πλήρη διάψευση της κυβερνητικής “επιτυχίας”, που αναπαράγουν εν είδει fake news συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης.
Το επικοινωνιακό μπαράζ δεν μπορεί να κρύψει την έλλειψη σχεδίου, συντονισμού και διαχείρισης μιας τρομερής καταστροφής, εξαιρουμένων βέβαια των πυροσβεστών και αστυνομικών που υπερέβησαν εαυτούς.
Όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε άλλη μια τραγική διαχείριση πυρκαγιών, που έκαψε σπίτια στις παρυφές της Πάτρας, ενώ τα εναέρια μέσα δεν είχαν την δυνατότητα να αντιμετωπίσουν επαρκώς το διπλό μέτωπο Πάτρας – Τριταίας.
Ας σοβαρευτούν στην Κυβέρνηση και την Περιφέρεια και ας εργαστούν για να κλείσουμε τις τόσες πολλές πληγές.
Διότι οι σημερινές φτωχικές εξαγγελίες του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για την πυρκαγιά της Ζήριας, δεν εισέφεραν καμία απολύτως κυβερνητική δέσμευση για τα σοβαρότερα θέματα της επόμενης ημέρας.
Αφού -μεταξύ άλλων- δεν ανακοινώθηκε μέσα σε ποιο χρονικό διάστημα θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις για κατεστραμμένες οικίες, πότε ακριβώς θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις σε πληγέντες αγρότες και κτηνοτρόφους, ενώ δεν υπάρχει καμία δέσμευση για την αποζημίωση του μελλοντικού εισοδήματος τους, αφού τουλάχιστον για την επόμενη πενταετία δεν θα αποκομίσουν ούτε ένα ευρώ εισόδημα από το κατεστραμμένο φυτικό ή ζωικό κεφάλαιό τους.
Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ούτε μια αναφορά για τους πληγέντες επαγγελματίες της περιοχής, αλλά ούτε για την ενίσχυση του έργου της αυτοδιοίκησης.
Ζητάμε, τώρα συγκεκριμένες χρονικές και ουσιαστικές δεσμεύσεις από την κυβέρνηση που θα ανακουφίσουν πραγματικά την τοπική κοινωνία, ώστε να μην εγκαταλειφθούν οι κάτοικοι της περιοχής Ζήριας, Λαμπιρίου, Καμαρών και Λόγγου, να παλεύουν για χρόνια μόνοι τους με την ελληνική γραφειοκρατία για να λάβουν κάποτε, κάποιες πενιχρές αποζημιώσεις.
Τέλος, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας πρέπει να σταθεί έμπρακτα στο πλευρό των πληγέντων και να ζητήσει το απόλυτο για την περιοχή μας. Όλοι κρίνονται».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα