Παρασκευή, 19.08.2022, 6:08 πμ

Σήμερα η ανακοίνωση για την ενίσχυση στα καύσιμα- Το ποσό που θα φθάσει η επιδότηση

21.06.2022 / 6:54
fuel-pass-card-alpha-viva-wallet

Θα ανακοινωθεί σήμερα το νέο σχέδιο της κυβέρνησης , για το ενισχυμένο πλέον fuel pass.κύβος ερρίφθη στη χθεσινή σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, αναφορικά με το ύψος της επιδότησης, αλλά και το εύρος των δικαιούχων, το οποίο θα είναι αισθητά μεγαλύτερο από πριν και σήμερα θα γίνουν οι ανακοινώσεις αρχικά από τον πρωθυπουργό στο Υπουργικό Συμβούλιο και αργότερα από το οικονομικό επιτελείο, όπως γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.Εξάλλου, ο υπουργός Οικονομικών είχε ήδη προαναγγείλει την εν λόγω εξέλιξη, μιας και είχε δηλώσει ότι «εξετάζεται να δοθούν περισσότερα χρήματα και να διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια».

To νέο, ενισχυμένο Fuel Pass θα έχει διάρκεια τριών μηνών και θα ισχύει από την 1η Ιουλίου.

Fuel Pass: Τι προβλέπει το νέο πακέτο

Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του Fuel Pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ. Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το Power Pass.Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.

Συνοπτικά όσα θα ισχύουν στο νέο Fuel Pass

Το περιεχόμενο των μέτρων για το Fuel Pass έχει «κλειδώσει» και απομένει να ανακοινωθούν σήμερα οι λεπτομέρειες, όπως το ύψος της επιδότησης και τα κριτήρια επιλογής των δικαιούχων.

Συγκεκριμένα, το νέο πακέτο μέτρων, που θα αφορά αποκλειστικά τα καύσιμα, προβλέπει τα εξής:

Θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα.Για την βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass. Το ποσό της επιδότησης θα είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο.Το μέτρο του Fuel Pass θα αφορά περισσότερους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα είναι για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων).

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα