Σήμερα αποφασίζει η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων για νέο μικρό άνοιγμα προς την… κανονικότητα

23.04.2021 / 7:45
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
veso_mare

Ραντεβού και άνοιγμα των Mall θα βρεθούν στο επίκεντρο της συζήτησης της Επιτροπής των ειδικών που συνεδριάζουν ξανά σήμερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα που έχει διαμορφωθεί μεταξύ των λοιμωξιολόγων είναι θετικό και αν δεν υπάρξει κάποια μεγάλη ανατροπή της τελευταίας στιγμής, τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» ώστε να ανοίξουν τα Mall.

Σε ό,τι αφορά τα ραντεβού click inside μάλλον θα αποσυρθεί και αυτό το μέτρο αν και υπάρχουν και κάποιοι που αναφέρουν πως θα μπορούσε ίσως να διατηρηθεί και την Μ. Εβδομάδα, έτσι ώστε να υπάρχει μία ακόμη ασφαλιστική δικλείδα προκειμένου να μην υπάρξει συνωστισμός.
Οπότε στο θέμα αυτό δεν αποκλείεται να επιμείνει η Επιτροπή, ανάλογα με τους συσχετισμούς που θα υπάρξουν, στην απόφαση που ήδη υπάρχει.

Σε ό,τι αφορά τα Mall από την Μ. Δευτέρα, τρεις εβδομάδες μετά το άνοιγμα των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, είναι πιθανό να επαναλειτουργήσουν.

Το βασικό επιχείρημα είναι ότι το άνοιγμα του λιανικού εμπορίου δεν έχει επιβαρύνει επιδημιολογικά την κατάσταση, ενώ οι εκπρόσωποι των Mall διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Η εισήγηση που υπάρχει από το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι θετική εδώ και δύο εβδομάδες και θεωρούν πλέον ότι δεν συντρέχει κανένας απολύτως να συνεχιστεί η απαγόρευση και εκτιμούν ότι η Επιτροπή θα άρει τις όποιες επιφυλάξεις και θα πει το «ναι».

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, όταν ρωτήθηκε για το θέμα, τόνισε ότι «το επιθυμούμε. Επιθυμούμε να ανοίξουν, αφενός για να υπάρχει μια διασπορά του κόσμου και να μην βρεθούμε όλοι μαζί σε κεντρικές οδούς, άρα να υπάρξει μια διασπορά, άρα να μειώσεις τις συνθήκες συγχρωτισμού».

Και πρόσθεσε: «Από την άλλη πρέπει να επαναλειτουργήσουν και αυτές οι επιχειρήσεις γιατί έχουν δεκάδες χιλιάδες εργαζομένους, έχουν επίσης τεράστια πάγια έξοδα για τη συντήρηση τους και είναι επενδύσεις που έγιναν στη χώρα και οι οποίες πρέπει να βρουν και αυτές τον τρόπο να αποκτήσουν το εισόδημα το οποίο έχουν χάσει».

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα