Σημαντικά βήματα εξωστρέφειας του Πανεπιστημίου Πατρών

29.09.2023 / 11:52
ka 24

Την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023 στα Γραφεία της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας Αιγύπτου, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή της συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών με την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Χ. Μπούρας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας, κ. Α. Βαφειάδης συνυπέγραψαν το σχετικό Μνημόνιο Συνεργασίας στην Αίθουσα των Μεγάλων Ευεργετών με την παρουσία της Κοινοτικής Επιτροπής. Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε ο Πρώην Υφυπουργός Παιδείας, κ. Α. Συρίγος, ενώ η συγκεκριμένη συνεργασία τέθηκε υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων. Αδιαμφισβήτητα πρόκειται για μία ιστορική στιγμή σε εθνικό επίπεδο, με πολιτική και ακαδημαϊκή σημασία,  αφού η υπογραφή συνεπάγεται τη δημιουργία του πρώτου παραρτήματος ελληνικού Πανεπιστημίου στο εξωτερικό.

Μία ακόμη επιστημονική, κοινωνική, πολιτιστική συνέργεια του Πανεπιστημίου Πατρών με Πανεπιστήμιο της Κίνας

Στην Κίνα παρευρέθηκε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Καθ. Δ. Μαντζαβίνος μαζί με τον Πρόεδρο του Τμήματος Χημικών Μηχανικών, Καθ. Α. Κατσαούνη αναφορικά με τη λειτουργία κοινού προπτυχιακού τμήματος με κινεζικό Πανεπιστήμιο από το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025. Στην προσπάθεια και επίσκεψη σημαντική είναι η  στήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας.

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αιγιαλείας

Την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2023 στις 10:00, στην Πρυτανεία του Ιδρύματος, πραγματοποιήθηκε η υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών, του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και του Δήμου Αιγιαλείας. Το Μνημόνιο Συνεργασίας σκοπεύει στην από κοινού προώθηση της επιστημονικής και διοικητικής συνεργασίας των τριών μερών, στο πλαίσιο αφενός εκπαιδευτικών δράσεων κι αφετέρου αναπτυξιακών δράσεων στο πεδίο της κοινωνίας και του πολιτισμού.

Οι παραπάνω δράσεις Συνεργασίας αναδεικνύουν περαιτέρω τη στοχοθεσία της Πρυτανικής Αρχής αναφορικά με τις ακαδημαϊκές συνέργειες, την εξωστρέφεια και τη διεθνοποίηση του Πανεπιστημίου Πατρών επισφραγίζοντας με πράξεις τους εν λόγω στόχους.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα