Σηκώνουν “ανάστημα” οι αγρότες και οι έμποροι των λαϊκών αγορών της Πάτρας – “Έκτρωμα το νομοσχέδιο”

05.04.2021 / 20:19
φο 2

Μεγάλη και καθολική συγκέντρωση ετοιμάζουν  οι αγροτικοί παραγωγοί, οι έμποροι και όλοι οι επαγγελματίες που συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της Πάτρας για την Τετάρτη , στις 7 Απριλίου.

Η συγκέντρωση θα γίνει στην οδό Θεμιστοκλέους, εκεί που διεξάγεται κάθε Τετάρτη η λαϊκή αγορά, με τους μικροπωλητές και τους παραγωγούς να κάνουν απεργία, έχοντας καλέσει αρκετούς φορείς για να τους εκθέσουν τις ανησυχίες τους.

Μεταξύ άλλων το παρών θα δώσει ο δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, συνοδευόμενος από μέλη της δημοτικής αρχής. «Η συμμετοχή στην κινητοποίηση και στην απεργία θα είναι καθολική» τονίζει από την πλευρά του μιλώντας στο dete. gr ο Αλέκος Θανόπουλος, εκπρόσωπος των αγροτικών παραγωγών των λαϊκών αγορών.

«Σηκώνουμε ανάστημα ενάντια σε ένα νομοσχέδιο που είναι κατά της αγροτιάς έχει στόχο να βγάλει από τους χώρους των λαϊκών τους τη μεσαία και τη χαμηλή τάξη των αγροτών».

Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση είναι “έκτρωμα” και έχει μια συλλογιστική τιμωρητική για τους επαγγελματίες αγρότες, εμπόρους και μικροπωλητές που ζουν από τις λαϊκές αγορές.

«Είναι χαρακτηριστικό ότι φτάνει στο σημείο να αφαιρεί άδειες, να προχωρά σε πλειστηριασμούς και δημοπρατήσεις που διευκολύνουν όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα και αποκλείουν την λαϊκή και φτωχή αγροτιά.

Είναι ένα νομοσχέδιο σε γενικές γραμμές που έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση και σκοπό, αλλά δεν θα τους περάσει». Σύμφωνα με τον κ. Θανόπουλο η συγκέντρωση αυτή θα αποτελέσει την αφετηρία μιας σειράς κινητοποιήσεων, μέχρι έως ότου οι αρμόδιοι αναγκαστούν και πάρουν το νομοσχέδιο πίσω.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα