Σία Αναγνωστοπούλου για Εθνικό Θέατρο: Οι φήμες δηλητηριάζουν…

05.02.2021 / 15:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
e1ff57b6d1e5fef7503124c5f15e8d55_XL

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου έκανε την ακόλουθη δήλωση σχετικά με την πρόσφατη ανακοίνωση των σπουδαστών της Ανώτατης Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου. 

Το Εθνικό Θέατρο, ένας από τους σημαντικότερους δημόσιους πολιτιστικούς οργανισμούς, δεν μπορεί να συνεχίζει τη λειτουργία του υπό το βάρος φημών και υπαινιγμών. Δεν είναι δυνατόν η ανακοίνωση των σπουδαστών της Δραματικής Σχολής του, (σχολή υπό την εποπτεία του ΥΠΠΟ), να αντιμετωπίζεται απλώς με πρόσκληση σε επώνυμες καταγγελίες.

 Μπορεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟ να λέει ότι ’’δεν την αφορούν οι φήμες’’, όταν γνωρίζει την ανακοίνωση του Συλλόγου σπουδαστριών και σπουδαστών της Σχολής Δραματικής Τέχνης του Εθνικού Θεάτρου; Είναι δυνατόν η εκπαιδευτική διαδικασία να κηλιδώνεται από την ομολογία νέων ανθρώπων ότι έχουν βιώσει αντίστοιχα περιστατικά κακοποίησης από διδάσκοντες που ’’συμπεριφέρονται ως αυθεντίες’’, περιστατικά παρόμοια με αυτά που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες; Περιστατικά που δεν μπόρεσαν να τα αρθρώσουν λόγω φόβου; Ο πρόεδρος του Εθνικού Θεάτρου τι κάνει; Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τι κάνει; Είναι κρίσιμο να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες ηθοποιοί, οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες ώστε να «σπάσουν τη σιωπή τους», να μιλήσουν χωρίς φόβο και ντροπή.

Η κανονικότητα και η εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού θα επανέλθει, αν οι φήμες αποδειχθούν ανυπόστατες. Διαφορετικά να ληφθούν άμεσα οι αναγκαίες αποφάσεις.  Το βέβαιο είναι ότι, οι φήμες δηλητηριάζουν την ατμόσφαιρα και ένα βαρύ σύννεφο συγκεντρώνεται πάνω από Εθνικό θέατρο.  Ένα σύννεφο για το οποίο υπάρχουν ευθύνες.

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα