Σερβία: «Έχουμε έτοιμο το πιστοποιητικό εμβολιασμού, διαπραγματευόμαστε με την Ελλάδα»

10.03.2021 / 14:39
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on reddit
Share on email
Share on print
FILE PHOTO: A syringe with a vaccine is seen ahead of trials by volunteers testing for the coronavirus disease (COVID-19), and taking part in the country's human clinical trial for potential vaccines at the Wits RHI Shandukani Research Centre in Johannesburg, South Africa, August 27, 2020. Picture taken August 27, 2020. REUTERS/Siphiwe Sibeko/File Photo

Η Σερβία έχει έτοιμη την πλατφόρμα έκδοσης ψηφιακού πιστοποιητικού εμβολιασμού, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Τουρισμού και Τηλεπικοινωνιών, Τάτιανα Μάτιτς. «Διαπραγματευόμαστε με Ελλάδα και άλλες χώρες την αμοιβαία αναγνώριση του», σημείωσε.

«Η Σερβία έχει ετοιμάσει τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού που θα επιτρέψουν την ευκολότερη κυκλοφορία και τα ταξίδια στο εξωτερικό και διαπραγματευόμαστε με το ελληνικό υπουργείο Τουρισμού για την αμοιβαία αναγνώριση αυτών των πιστοποιητικών» δήλωσε η Τατιάνα Μάτιτς σε συνέντευξη της στην δημόσια τηλεόραση της Σερβίας (RTS).

Παράλληλα, ανέφερε ότι σε λίγες ημέρες θα φτάσουν συγκεκριμένες οδηγίες από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την τελική μορφή του πιστοποιητικού, ενώ διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται για διαβατήριο εμβολιασμού αλλά για μία ψηφιακή εφαρμογή όπου θα πιστοποιείται ότι κάποιος έκανε το εμβόλιο ή ότι νόσησε από κορονοϊό ή ότι έκανε το μοριακό τεστ και βγήκε αρνητικό.

Η κ. Μάτιτς ανέφερε ότι εκτός από την Ελλάδα γίνονται διαπραγματεύσεις επίσης με το Ισραήλ και την Σλοβενία για την αμοιβαία αποδοχή των ψηφιακών πιστοποιητικών.

Η υπουργός Τουρισμού ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου ή στις αρχές Απριλίου θα επισκεφτεί την Σερβία ο Έλληνας ομόλογος της Χάρης Θεοχάρης.

«Είναι ενθαρρυντικό ότι οι Έλληνες προετοιμάζονται για την θερινή σεζόν και υπολογίζουν στους τουρίστες από την Σερβία. Θεωρώ σημαντικό να κατανοήσουν οι πολίτες ότι το κλειδί για την ελεύθερη διακίνηση και τα ταξίδια βρίσκεται στους μαζικούς εμβολιασμούς» επισήμανε στην συνέντευξη της η Τατιάνα Μάτιτς.

Η Σερβία βρίσκεται στην δεύτερη θέση των χωρών της Ευρώπης – μετά το Ηνωμένο Βασίλειο – σε αριθμό εμβολιασθέντων ανά ένα εκατομμύριο κατοίκους. Μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν περίπου 1,7 εκατομμύρια εμβολιασμοί ενώ περισσότεροι από 650.000 πολίτες έκαναν και την δεύτερη δόση.

dikaiologitika.gr

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

trending

πρωτοσέλιδα