Σενάριο για άνοιγμα μπουζουκιών, κέντρων και club μαζί με τη μουσική

18.01.2022 / 15:48
μπουζουκια

Προς άνοιγμα φαίνεται ότι βαίνουν μπουζούκια, νυχτερινά κέντρα και club από το τέλος της εβδομάδος, καθώς εάν επανέλθει η μουσική αναμένεται να επιστρέψει και η νυχτερινή διασκέδαση. Παρότι σύμφωνα με πληροφορίες  οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο είναι προβληματισμένοι και θεωρούν ότι με το άνοιγμα της νύχτας θα αυξηθούν κατακόρυφα οι θάνατοι και τα σοβαρά περιστατικά κορονοϊού, θεωρείται πιθανό να επιστρέψει η μουσική στην εστίαση και την ψυχαγωγία.

Τι προβληματίζει κυβέρνηση και ειδικούς

Γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορούν να ανοίξουν έστω και με περιορισμένο ωράριο τα μπουζούκια, τα νυχτερινά κέντρα και τα μεγάλα club. Υψηλόβαθμες πηγές έλεγαν στο ethnos.gr ότι έγινε προσπάθεια από κυβερνητικά στελέχη να υπάρξει διαφοροποίηση των εστιατορίων, των μικρών μπαρ σε σχέση με τα μεγάλα νυχτερινά κέντρα, ώστε να επιστρέψει η μουσική μόνο στα ελεγχόμενα ως προς τον αριθμό των πελατών καταστήματα, αλλά δεν κατέστη δυνατό.

Παρά τις προσπάθειες να γίνει διαχωρισμός είτε με βάση τα τετραγωνικά είτε με βάση τη συνολική χωρητικότητα, λύση δεν βρέθηκε.

Και αυτό διότι όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι κωδικοί (ΚΑΔ) λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και νυχτερινών κέντρων σε πολλές περιπτώσεις είναι κοινοί.

Ταυτόχρονα ο διαχωρισμός των καταστημάτων με βάση τα τετραγωνικά επίσης δεν ήταν εφικτός, καθώς υπάρχουν και ταβέρνες που διαθέτουν πολύ μεγάλους χώρους.

Το μπαλάκι στους ειδικούς – Τι ζητεί η κυβέρνηση

Οι ειδικοί επιστήμονες που συνεδριάζουν αύριο καλούνται να δώσουν το πράσινο φως για χαλάρωση των μέτρων. Μάλιστα κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει να επανέλθει η μουσική και να αυξηθεί η χωρητικότητα στα γήπεδα.

Οι πιέσεις που ασκούνται από επιχειρηματίες της εστίασης είναι πολλές, γι αυτό και κυβερνητικά στελέχη έχουν ζητήσει επισταμένως να γυρίσει η μουσική στη διασκέδαση, καθώς εκατοντάδες επιχειρήσεις βλέπουν τα καταστήματα τους άδεια.

Με δεδομένο ότι η κυβέρνηση αδυνατεί να καλύψει οικονομικά τα έξοδα των επιχειρήσεων, θεωρείται σφόδρα πιθανό οι επιστήμονες να «υποκύψουν» και να εγκρίνουν την επαναφορά της μουσικής.

Στην περίπτωση αυτή, όπως έλεγαν μέλη της επιτροπής θα πρέπει να υπάρξουν αυστηροί έλεγχοι για τήρηση του μέτρου για μόνο καθήμενους στα νυχτερινά κέντρα, ώστε να περιορισθεί όσο είναι δυνατό η διασπορά.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ότι οι ειδικοί κατά τη μελέτη των επιδημιολογικών δεδομένων διαπίστωσαν ότι υπήρχε κατακόρυφη πτώση των κρουσμάτων μετά το κλείσιμο των νυχτερινών κέντρων.

Διαβάστε επίσης: Γ. Οικονόμου: «Αύριο οι αποφάσεις για τυχόν χαλάρωση των μέτρων», τι είπε για τα πρόστιμα

Ακολουθήστε το dete.gr στο Google News

Ακολουθήστε μας στο Google News απο τον υπολογιστή αλλά και από την εφαρμογή Google News του κινητού σας.

Σχετικά Άρθρα

ροή ειδήσεων

πρωτοσέλιδα